Brug over de Noord (N915) sneller open en dicht

Brug over de Noord (N915) sneller open en dicht
De Brug over de Noord gaat sneller open en dicht. De draaitijd per keer is met ruim drie minuten ingekort. De tijdwinst is behaald door versnelling in zowel de opgaande als de neergaande beweging.

Frustratie voorbij
Voor de weggebruikers is hiermee een periode van enige frustratie voorbij. Tijdens een opening gebeurde er gedurende enkele minuten ogenschijnlijk niets. Toch moest men blijven wachten. Nu is dat voorbij. De verkorting van de draaitijd is ook in het voordeel van de vaarweggebruikers.

Wat is er gedaan?
Na de grootscheepse renovatie aan het begin van dit jaar is vervolgens aan de aannemer gevraagd te kijken naar mogelijkheden om de draaitijd van de brug in te korten. Dankzij een constructieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de betrokken aannemers kon deze ingreep plaatsvinden. Aannemers zijn: Hollandia, Bakker Sliedrecht en VolkerInfra/EPC. Rijkswaterstaat is er op deze wijze in geslaagd tegemoet te komen aan wensen vanuit de directe omgeving. Gebruikers vonden de openingsduur van 12 minuten te lang. Deze duur is nu teruggebracht tot ruim 8,5 minuten.

Meer informatie
Meer informatie is verkrijgbaar via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma. t/m zo. van 06.00 uur tot 22.30 uur) of www.vanAnaarBeter.nl.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.