Denk mee over nieuwe overnachtingsplaatsen langs Merwedes

Rijkswaterstaat werkt aan plannen voor overnachtingsplaatsen voor de binnenvaart in het gebied langs de Boven-, Beneden- en Nieuwe Merwede. 11 juni wordt in het gemeentehuis van Gorinchem een informatieavond gehouden over het startdocument van dit project.

De overnachtingsplaatsen zijn nodig voor vlot en veilig verkeer op de vaarweg. Overnachtings­plaatsen bieden binnenvaartschippers de mogelijkheid om zich te houden aan wettelijke vaar- en rusttijden.

Naar welke oplossingen wordt gekeken?
Rijkswaterstaat heeft samen met gemeenten, provincie Zuid-Holland, waterschap Rivierenland, de Koninklijke Schuttevaer en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid gekeken of het mogelijk is overnachtingsplaatsen te realiseren. Na een zorgvuldige afweging blijven de volgende bouwstenen voor een oplossing over:
herinrichten van de vluchthaven / Merwedehaven in Gorinchem;
anders benutten van ligplaatsen in de Beatrixhaven in Werkendam;
anders benutten van ligplaatsen in de gemeentehaven in Boven-Hardinxveld;
het aanleggen van nieuwe overnachtingsplaatsen in de Woelse Waard ten oosten van Gorinchem.
Deze bouwstenen worden de komende periode gecombineerd tot alternatieven. De resultaten van de afweging zijn beschreven in een startdocument.

Uw mening wordt op prijs gesteld
Het startdocument wordt ter consultatie voorgelegd aan omwonenden en belanghebbenden. Denk mee! Uw mening wordt op prijs gesteld.

Waar vindt u meer informatie?
Informatie vindt u op www.rws.nl onder de projectnaam “Overnachtingsplaatsen Merwedes”. Er wordt een inloopavond georganiseerd waarbij u uitleg krijgt en vragen kunt stellen. De inloopavond wordt gehouden op dinsdag 11 juni 2013 van 19.00 tot 21.00 in het gemeentehuis van Gorinchem, Stadhuisplein 1, 4205 AZ, Gorinchem. Aanmelden voor een email-nieuwsbrief kan via de website van Rijkswaterstaat.

Hoe kunt u reageren?
Van 7 juni tot en met 5 juli kunt u uw mening geven. Dit kan door een reactie te mailen naar [email protected] of per post te zenden aan Overnachtingsplaatsen Merwedes, Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, Postbus 556, 3000 AN Rotterdam. Ook kunt u contact opnemen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.