Een dagje Rotterdam

Gisteren een dagje Rotterdam gedaan met vrouw en vrienden,en daar hoort een rondvaart met de Spido bij,het was voor mij bijna 35 jaar geleden dat ik daar voor het laatst heb gevaren,het was ook erg rustig,alles bij elkaar heb ik in een uur 10 schepen zien varen,de havens waar wij geweest zijn daar was het ook erg rustig,we zijn niet verder geweest als de Eemhaven,daar werden wat containerschepen geladen en gelost,maar het was erg leuk om weer is in Rotterdam een rondje te varen.We zijn met de Abel Tasman onderweg geweest vanaf kilometer 1001 tot 1008.

Model van de Pieter Caland.

De James Cook.

Mijn vrouw en de vrienden van ons die mee gaan varen,en de Abel Tasman waar wij mee gaan varen.

Er komen ook wat watertaxi’s voorbij,en dat gaat toch lekker tekeer,maar dan vindt ik.

Om half gaan we beginnen met de rondvaart,achter ons komt nog een Aqualiner aangevaren.

We varen een stukje boven de Erasmusbrug en even verderop de Willemsbrug.

Daarna zijn we rond gegaan richting de havens.

Hier de Waalhaven.

Hier varen we langs Schiedam.

Hier varen wij de Eemhaven in waar containerschepen worden gelost en geladen,en een paar droogdokken over stuurboord.


De K.R.V.E 58 en de 60 zijn net klaar met een bootje vast leggen in de Eemhaven.

Wij varen de eemhaven weer uit richting de stad naar de Maashaven waar de SS Rotterdam ligt.

Dit was een klein rondje Rotterdam,we gaan weer terug naar onze afmeerplaats en gaan nog even lekker door de stad boemelen,en savonds hebben we lekker gegeten in Café Plein deen daarna met de trein naar huis.

1 gedachte over “Een dagje Rotterdam”

  1. Geweldig ik heb al je foto”s gezien en vind het prachtig om te zien ik heb deze foto”s vergeleken met die van mij. De spido ja die rondvaard heb ik natuurlijk niet willen missen . en de hijskranen schepen..noem maar op erg mooi gedaan .gr cees graag wilden ik je toevoegen op mijn wordpress,
    fijn weekend gr

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.