Een korte VDJS update.


Vlak voor het Hemelvaartweekend nog snel een korte VDJS update.

Praktijkdagen snelvaren
Op zaterdag 25 mei, zaterdag 8 juni en zaterdag 6 juli 2013 organiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met de Dordtse Reddingsbrigade praktijkdagen in de regio Zuid Holland gericht op vaarpraktijk. Mensen die in het bezit zijn van een snelle motorboot (en een vaarbewijs) en iets op willen steken van een professional, en/of mensen die zich oriënteren op de aanschaf van een snelle motorboot en snelvaren willen ervaren en tips willen krijgen. Let op: De deelname is gratis, maar het is niet de bedoeling om mee te doen om ‘een uurtje te racen’. Actieve deelname aan het gehele programma wordt vereist.

Na een blokje theorie wordt met een aantal snelle motorboten van de reddingsbrigade een route gevaren in de omgeving van Dordrecht. Tijdens de tocht worden de diverse zaken behandeld die horen bij veilig snelvaren en uiteraard mag ook zelf worden gevaren onder begeleiding van een professional van de reddingsbrigade. Ook komen de voorschriften voor bestuurder en vaartuig aan bord. Na de tocht wordt een bezoek gebracht aan de Verkeerspost.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn onder andere voorschriften bestuurder en vaartuig, regels met betrekking tot snelvaren, plaats op de vaarweg, vaarsnelheid, hinderlijke golfslag of zuiging, de man over boord manoeuvre en praktijktips van professionals.

Er wordt ‘s ochtends van 9.00 t/m 12.00 gevaren en ‘s middags van 13.00 t/m 16.00 uur. Verzamelplaats is de Verkeerspost Dordrecht (Van Leeuwenhoekweg 20 te Dordrecht). Er zijn per sessie maximaal 18 plaatsen beschikbaar. U kunt zich voor maximaal 1 sessie inschrijven. Aanmelden kan via [email protected] onder vermelding van naam, adres, contactgegevens en uw keuze voor de ochtend of de middag. Na uw aanmelding ontvangt u per mail praktische informatie zoals route, parkeren en kleding.

Voor meer informatie over het project of deze nuttige praktijkdagen kunt u contact opnemen met projectleider Hylke Steensma via [email protected]

De organisatie accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor materiële schade of persoonlijk letsel veroorzaakt in samenhang met of voor, gedurende of na de praktijkdag.

Aanpassing Molengat
Onlangs heb ik een tekstje geplaatst over de betonning van het Molengat, deze was helaas niet 100% juist. In het IALA betonningsysteem bestaat namelijk geen recreatiebetonning. Recreatiebetonning is bijzondere betonning die gebruik wordt voor diverse doeleinden. In het geval van het Molengat is het geen veilig vaarwater meer, maar is voor de lokale gebruiker ter visuele steun gele markering uitgelegd. Als dit een veilig vaarwater was geweest had er laterale rode en groene markering gelegen. Met de benaming recreatiebetonning wordt de gebruiker op het verkeerde been gezet, wat onder bepaalde weeromstandigheden kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Overige VDJS praktijkdagen
Momenteel worden diverse VDJS praktijkdagen voorbereid in:
· 1 juni 2013: Amsterdam knooppunten rond het IJ door Nautiek Vaaropleidingen, info via [email protected]

· 1 juni 2013: Amsterdam knooppunten grachten en een kort stukje IJ door Vaarschool Bateaulien, info via [email protected]

· Data volgen: Tiel, op de Waal

· Datum volgt: Arnhem, op de Rijn, Pannerdensch Kanaal en Waal

· Datum volgt: Weurt / Nijmegen, op de Waal

Meer info over de praktijkdagen is te vinden op www.facebook.com/varendoejesamen of aan te vragen via [email protected]. Foto’s van de onlangs georganiseerde VDJS praktijkdag vanuit Lemmer staan op de VDJS pagina op Facebook.

VDJS ook (weer) op Twitter
De afgelopen tijd is er weinig gedaan met VDJS op Twitter, maar daar is verandering in gekomen. Sinds kort is de VDJS Twitter weer actief en wordt ook via dit moderne medium info over veilig varen gedeeld → https://twitter.com/varendoejesamen

Wijziging e-mailadres?
Regelmatig krijgen wij updates retour omdat een e-mailadres niet meer werkt. Als u een nieuw mailadres krijgt of als u zich wilt afmelden voor deze updates kunt u dat aan ons doorgeven via [email protected]

Ga voor de gratis VDJS App – geschikt voor iPhone, iPad en Android – naar de App store.

Met vriendelijke groet,

Hylke Steensma
Projectleider Varen doe je samen!

Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN)
Hoofdstraat 82, 3972 LB Driebergen-Rijsenburg
Postbus 102, 3970 AC Driebergen-Rijsenburg
0343-524749
06-26254899
[email protected]
www.varendoejesamen.nl & www.srn.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.