Galerie Markant

Woensdag, donderdag en vrijdagmiddag, 29-30-31 mei van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdagmorgen 1 juni, van 10.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom
in Gemert . Na al het oranje op het IJ kunt u bij ons “de ORANJE“ bewonderen met daarnaast nog zo.n 70 schilderijen van Zee, Lucht en Schepen.
Wij bieden bezoekers de mogelijkheid hun jacht, binnenvaartschip of het schip waar ze op hebben gevaren te laten schilderen en of ze sturen per mail mij fotomateriaal met de vraag, kan dit en wat kost het ???

Tevens zullen wisselend een groot aantal cursisten demonstrerend laten zien wat na 1 en ook na meerdere jaren gezien mag worden, dit allemaal in de week van de Kunst.
Graag hier aandacht voor want maritiem wordt altijd ondergesneeuwd i.v.m. de moeilijkheidsgraad, door stillevens, landschappen, bloemen en portretten. Maar ook deze zult u bij ons bekijken .

vriendelijke groeten, Frans Romeijnsen maritiem kunstschilder, Galerie Markant

Kijk Kunst! Kunst voor het Raam

De Grootste Expositie van Nederland.

Tijdens de Week van de Amateurkunst van 25 mei tot en met 1 juni organiseert WAK NL de grootste expositie van beeldende kunst ooit van Nederland. Iedereen kan meedoen en deelname is gratis!

Heel Nederland wordt tijdens de WAK één grote expositieruimte en elke amateurkunst-enaar kan in deze ruimte zijn werk aan het grote publiek tonen. Bovendien is er een bijzondere prijs te winnen.

Mee doen

Elke amateurkunstenaar in Nederland kan meedoen aan Kunst voor het Raam! Deelname is heel eenvoudig. De kunstenaar kiest een kunstwerk uit en plaats het voor het raam van de woning, of in een winkel of in een andere ruimte. Het werk moet zodanig geplaatst worden dat het van buitenaf voor publiek goed te zien is. Vervolgens dient de poster Kijk Kunst! Kunst voor het raam! goed zichtbaar bij het kunstwerk opgehangen te worden, en de kunstenaar doet mee aan de expositie!

Elke vorm van beeldende kunst kan zo in de etalage geplaatst worden en nieuwsgierige voorbijgangers kunnen het bewonderen. Heel Nederland wordt op deze manier één grote expositieruimte waarin kunstliefhebbers naar hartenlust kunnen rondwandelen, fietsen of rijden. Sluitingstijden zijn er niet, tenzij de kunstenaar het gordijn dicht doet.

Wedstrijd

Aan Kijk Kunst! Kunst voor het raam! is een wedstrijd verbonden. Door een foto te maken van het kunstwerk en deze in te sturen via de website kan de kunstenaar meedingen naar de prijzen. De poster van de WAK moet wel duidelijk op de foto te zien zijn. Deze poster kan men downloaden op WAK Nederland

De prijzen

Uit alle foto’s van de kunstwerken wordt door een vakkundige jury onder leiding van Frank Welkenhuysen (bekend van Tussen Kunst en Kitsch) een voorselectie gemaakt. Hierbij wordt gelet op de kwaliteit van het kunstwerk, de creativiteit en op de wijze van tentoonstellen. De kunstenaars van deze werken worden met hun werk uitgenodigd in Museum IJsselstein op 15 juni 2013 alwaar door de jury 10 winnaars worden gekozen. De kunstwerken van deze winnaars worden van 3 juli tot en met 27 juli 2013 geëxposeerd in Museum IJsselstein. De winnaars krijgen ook een atelierbezoek bij een bekende kunstenaar aangeboden.
Op 6 juli 2013 is de feestelijke opening van deze tentoonstelling!

Meer informatie kunt u aanvragen via [email protected]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.