Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis in februari 2018 tijdens reparatiewerkzaamheden

Van zaterdag 10 februari 08.00 uur tot en met maandag 12 februari 08.00 uur en van zaterdag 17 februari 08.00 uur tot en met maandag 19 februari 08.00 uur voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat reparatiewerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis. Tijdens de werkzaamheden is steeds 1 van de 2 kolken beschikbaar voor de scheepvaart.

Reparatiewerkzaamheden aan Prinses Beatrixsluis

Het gaat in beide weekenden om reparatiewerkzaamheden aan de hefdeuren, steeds aan 1 sluiskolk tegelijk. Het weekend van 10 februari wordt gewerkt aan de oostelijke kolk. Het weekend van 17 februari wordt er gewerkt aan de westelijke kolk. Het gaat om het vervangen van de afdichtingsstrips op de deuren. Deze strips zorgen ervoor dat de sluisdeur waterdicht is afgesloten als er geschut wordt.

De werkzaamheden zijn nodig om het goed kunnen sluiten van de deuren te waarborgen. De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld. Het weekend van zaterdag 24 februari 08.00 uur tot en met maandag 26 februari 08.00 uur wordt daarom aangehouden als reserveweekend, ook voor het geval de werkzaamheden uitlopen.

Langere wachttijden

Naar verwachting hebben schippers tijdens deze stremming langere wachttijden. Dit kan tot meerdere uren oplopen. Er worden daarom extra wachtplaatsen gecreëerd, de huidige overnachtingsplaatsen langs het Lekkanaal heffen we hiervoor tijdens de stremming tijdelijk op, borden geven dit ter plekke aan. Rijkswaterstaat meldt via Twitter⤤ tijdens beide weekenden de actuele wachttijden en meldt het hier ook als de werkzaamheden eerder klaar zijn. De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor omwonenden.

Verbreding met 3e kolk verbetert doorstroom binnenvaart

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.