Hier wederom – na een voor VDJS zeer geslaagde HISWA – een korte update van het project.

VDJS App
We hebben hard gewerkt om alle folders en Knooppuntenboekjes te actualiseren voor de Hiswa Amsterdam Boat Show. Het invoegen van alle geactualiseerde bestanden in de gratis VDJS App kost helaas iets meer tijd. Zodra alle bestanden zijn opgenomen laten we dat weten via www.varendoejesamen.nl en www.facebook.com/varendoejesamen

AANPASSING brochure ‘Staande Mast Route 2013’
Kort na het eerste scheepvaartbericht over de wijzingen van de bedientijden Haringvlietbrug (pagina 33) in voor- en naseizoen, is een paar dagen later alweer een rectificatie geplaatst. De bijgewerkte PDF staat al weer op www.varendoejesamen.nl. Sorry voor het ongemak.

VDJS praktijkdag Prinses Margrietkanaal
Op zaterdag 4 mei 2012 organiseert Tienstra Organisatie Nautische Opleidingen, in samenwerking met KNRM station Lemmer en de Provincie Fryslân, vanuit Lemmer een VDJS praktijkdag waarin de praktijk centraal staat. Na een kort blokje theorie wordt met voormalige reddingboot ‘Knokkels’ een interessante en leerzame route gevaren over het IJsselmeer en wordt uiteraard de Prinses Margrietsluis bezocht. Tijdens deze vaartocht worden meerdere knelpunten, oversteken, marifoonblokkanalen, de recreatievaargeul op de Lemster Brekken gepasseerd en wordt geschut. Het programma is primair toegespitst op de combinatie beroeps- en recreatievaart.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn onder andere de beperkingen van de beroepsvaart, gewenst vaargedrag van de recreatievaart, reisvoorbereiding en tochtplanning, onderlinge communicatie (marifoongebruik en uitluisterplicht, contact met Post IJsselmeer, melden bij de sluis en oefenen met de marifoon), het passeren van sluizen en beweegbare bruggen, de plaats op de vaarweg, reglementen, verkeersbegeleiding, verkeerstekens en betonning en vaarsnelheid, hinderlijke golfslag of zuiging. Aan boord draait de radar en is alles op de AIS en digitale waterkaarten te volgen, erg leerzaam.

De kosten bedragen € 45 per persoon inclusief koffie, thee en ervaren begeleiders. U kunt zich aanmelden via [email protected] onder vermelding van naam, adres, contactgegevens en uw keuze voor de ochtend (9.00 t/m 13.00 uur) of de middag (14.00 t/m 18.00 uur). Na uw aanmelding ontvangt u praktische informatie zoals route, parkeren, kleding en het rekeningnummer voor de betaling.

Deelnemers nemen geheel voor eigen risico deel aan de praktijkdag. De organisatie accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor materiële schade of persoonlijk letsel veroorzaakt in samenhang met of voor, gedurende of na de praktijkdag.

Marleen Maarleveld opvolger Nico van Lamsweerde
Marleen Maarleveld is de op opvolger van de eind februari gepensioneerde Nico van Lamsweerde (ex directeur SRN). Marleen begint op 2 april aan haar functie als programmamanager. Zij zal de uitdaging oppakken om de komende twee jaar te zorgen dat SRN omgevormd gaat worden naar de Stichting Waterrecreatie Nederland. De pijlers waarop deze stichting gaat werken zijn: route, veiligheid, duurzaamheid en shared service. Maarleveld was de afgelopen zeven jaar senior consultant strategie & besluitvorming bij Arcadis. SRN zal meer een projectorganisatie worden dat maatwerk kan leveren voor overheden. Meer informatie is binnenkort te vinden op de aangepaste website www.srn.nl

Amsterdam Marina
Tegenover het centrum van Amsterdam, aan de noordkant van het IJ bij de NDSM-werf opent april 2013 Amsterdam Marina. Amsterdam Marina is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam en HISWA Vereniging.

De jachthaven ligt direct aan het IJ dat druk wordt bevaren door grote en snelle beroepsvaart. Daarnaast is er ook veel recreatievaart, want de staande mast route (via Kagerplassen, Ringvaart om de Haarlemmermeerpolder, het Spaarne en Zijkanaal C) loopt door dit gebied, richting het IJsselmeer.
Amsterdam Marina heeft twee toegangen. Waakzaamheid is geboden bij het uitvaren van de jachthaven en het oversteken van de vaarweg. Houd goed rekening met de doorgaande beroepsvaart en de snelle vleugelboot.
In het Knooppuntenboekje Noord-Holland wordt dit knooppunt zo spoedig mogelijk opgenomen.

SRN verhuist – net als HISWA Vereniging – deze zomer naar de nieuwe locatie op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Wijziging e-mailadres?
Regelmatig krijgen wij updates retour omdat een e-mailadres niet meer werkt. Als u een nieuw mailadres krijgt of als u zich wilt afmelden voor deze updates kunt u dat aan ons doorgeven via [email protected]

Ga voor de gratis VDJS App – geschikt voor iPhone, iPad en Android – naar de App store.

Met vriendelijke groet,

Hylke Steensma
Projectleider Varen doe je samen!

Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN)
Hoofdstraat 82, 3972 LB Driebergen-Rijsenburg
Postbus 102, 3970 AC Driebergen-Rijsenburg
0343-524749
06-26254899
[email protected]
www.varendoejesamen.nl & www.srn.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.