Infomarkt “Water en Veiligheid”

Zeeland is een waterrijk gebied. Al dat water om ons heen is fijn, maar maakt ons ook kwetsbaar. Denk aan een tanker die vastloopt op de Westerschelde, een botsing tussen twee schepen met gevaarlijke lading of een serieuze overstroming. Achter de schermen werken diverse partijen samen om incidenten op het water te voorkomen.

Gebeurt er toch iets ernstigs, dan zijn zij goed voorbereid. Op zaterdag 27 oktober geven betrokken organisaties u graag een kijkje achter de schermen. In en rond de Timmerfabriek in Vlissingen laten zij zien wat er komt kijken bij rampbestrijding en -beheersing. Kijk onder andere rond op het commandovaartuig van Rijkswaterstaat. Ook de medewerkers van KLPD te water laten u graag hun vaartuigen zien.

Verder is er een blusboot te bezichtigen of kunt u met eigen ogen zien hoe de brandweermannen getraind worden met de modernste technieken. Op het buitenterrein van de Timmerfabriek strijden de Zeeuwse brandweerkorpsen op deze dag ook om de titel van beste brandweerkorps. Daarnaast kunt u zien wat u zelf kunt doen bij een ramp of crisis. Kortom: er is genoeg te doen, voor jong en oud! Van 12.30 – 17.00 uur bent u deze dag van harte welkom, Vlissingen TV zal deze dag ook aanwezig zijn voor een videoverslag te maken van deze dag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.