Informatiebijeenkomst aanleg 3e kolk Prinses Beatrixsluis

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan de aanleg van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis bij Nieuwegein-Vreeswijk en aan de verbreding van het Lekkanaal. Op maandag 22 en dinsdag 23 april vindt een informele informatiebijeenkomst plaats over de planuitwerkingsfase, het proces van het ontwerptracébesluit/de milieueffectrapportage en de effecten op de directe omgeving.

Artist impression van de nieuwe 3de kolk Prinses Beatrixsluis

Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn welkom op:

maandag 22 april van 18.00 tot 21.00 uur
dinsdag 23 april van 16.00 tot 21.00 uur
De informatiebijeenkomst vindt plaats in de vergaderruimte van de Prinses Beatrixsluis (gebruik de rode deur), Beatrixsluis 1, 3433 NG Nieuwegein.

Vrije inloop op informatiebijeenkomst

Rijkswaterstaat vertelt meer over de planuitwerking, het voorgenomen ontwerp van de 3e kolk en de gevolgen voor directe omgeving waaronder de bestaande wegenstructuur en de inpassing in het bestaande landschap. Tevens zijn er plenaire presentaties over onder meer het procedurele traject van het (ontwerp)tracébesluit en welke invloed u daarop kunt hebben. U kunt vrij inlopen.

Werkzaamheden Beatrixsluis om doorstroom binnenvaart te verbeteren

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds grotere schepen met meer tonnage het Lekkanaal gebruiken, dreigt de sluis een knelpunt te worden. De minister van Infrastructuur & Milieu heeft daarom besloten de 3e kolk aan te leggen.

Informatiebijeenkomst aanleg 3e kolk Prinses Beatrixsluis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.