Korte VDJS update

Goedemorgen,

Zo vlak voor de start van de zomervakanties een korte VDJS update met als belangrijkste nieuws de start van de campagne “Veilig in elkaars vaarwater!”. Op 1 juli start VDJS deze campagne met een digitaal karakter. Zo komt er een gratis App en is ook de website vernieuwd en verbeterd.

VDJS App
De App is vooral gericht op de pleziervaart. Centraal staan de zogenaamde (mogelijk gevaarlijke) knooppunten die per regio inzichtelijk zijn. Er zijn tevens een aantal handige extra’s ingebouwd die veilig vaarweggebruik stimuleren. Bijvoorbeeld een meldfunctie voor onveilige locaties, een quiz waarmee u kunt controleren hoeveel u zelf weet over veilig varen en een checklist die helpt om veilig te handelen in lastige situaties. De App is te vinden in de App store onder ‘varen doe je samen’ en is geschikt voor iPhone en iPad; de Android versie volgt in de loop van de zomer.

VDJS website
Ook de website www.varendoejesamen.nl is geheel vernieuwd. Regionale informatie is nu eenvoudig toegankelijk via overzichtskaarten. Ook kunnen beroeps- en pleziervaart via hun ‘eigen’ tabs en pagina’s snel de voor hun relevante informatie vinden. De website is ook toegankelijk vanaf Smartphones via hetzelfde adres. De website wordt automatisch geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Zo is alle informatie ook toegankelijk voor mensen op het water die de App nog niet hebben gedownload. Het voorlichtingsmateriaal, zoals de Knooppuntenboekjes en diverse brochures, kunt u gratis downloaden vanaf de website. De App en de vernieuwde website zijn gefinancierd door Rijkswaterstaat.

VDJS praktijkdag 2012 Amsterdam
In samenwerking met Nautiek Vaaropleidingen wordt op zaterdag 7 juli wederom een VDJS praktijkdag in Amsterdam georganiseerd. Net als in 2011 worden ochtend- en middagsessie georganiseerd. Na een korte inleiding wordt met de motorboot van de vaarschool een interessante route gevaren op onder andere het IJ, het IJmeer en langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Als het tijdschema het toelaat worden ook de Oranjesluizen gepasseerd. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Meer informatie is verkrijgbaar via ondergetekende.

Andere VDJS praktijkdagen
In september worden VDJS praktijkdagen georganiseerd op de Waal bij Tiel (29 september, is reeds volgeboekt) en in de regio Dordrecht – Rotterdam (15 september, max. aantal deelnemers afhankelijk van vaartuig). Er wordt momenteel ook gesproken over VDJS praktijkdagen in september op de Waddenzee vanuit Harlingen en op het Prinses Margrietkanaal vanuit Grou. Houd hiervoor de website www.varendoejesamen.nl in de gaten.

Deelname aan de VDJS praktijkdagen geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor materiële schade of persoonlijk letsel veroorzaakt in samenhang met of voor, gedurende of na de VDJS praktijkdag.

Wijziging e-mailadres?
Regelmatig krijgen wij updates retour omdat een e-mailadres niet meer werkt. Als u een nieuw mailadres krijgt of als u zich wilt afmelden voor deze updates kunt u dat aan ons doorgeven via [email protected]

Met vriendelijke groet,

Hylke Steensma
Projectleider Varen doe je samen!

Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN)
Bezoekadres: Hoofdstraat 82, 3972 LB Driebergen-Rijsenburg
Postadres: Postbus 102, 3970 AC Driebergen-Rijsenburg
T. + 31 (0)343 52 47 49
F. + 31 (0)343 52 47 58
M. +31 (0)6 26 25 48 99
E. [email protected]
W. www.varendoejesamen.nl en www.srn.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.