Nachtafsluitingen Merwedebrug: 29 november – 1 december 2017

In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 november 2017 van 23.59 tot 05.00 en in de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december 2017 van 23.59 tot 05.00 wordt de Merwedebrug in de N3 afgesloten voor alle verkeer behalve openbaar vervoer. Dit in verband met werkzaamheden aan de besturing en bediening van de brug.

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de A15-knooppunt Ridderkerk-A16 en vice versa. Vervoer gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de gebruikelijke daarvoor ingestelde routes.
Fietsers en voetgangers

Tijdens de afsluiting leiden verkeersregelaars fietsers en voetgangers veilig in groepen over de brug heen.
Openbaar vervoer

De bussen van Arriva mogen bij uitzondering de brug gebruiken tijdens de werkzaamheden. Zij worden hierbij begeleid door de verkeersregelaars die bij de brug aanwezig zijn.
Hinder voor het scheepvaartverkeer

Vanwege het testen van het beweegbare deel van de brug is op deze locatie tijdens de werkzaamheden geen doorvaart voor de scheepvaart mogelijk van woensdag 29 november 23.59 tot en met donderdag 30 november 05.00 en van donderdag 30 november 23.59 tot vrijdag 1 december 05.00. De vaste overspanning is niet gestremd en normaal beschikbaar voor de scheepvaart. Schepen die te hoog zijn, zullen hun hoogte moeten verlagen of hun mast moeten strijken. Er is geen omvaarroute ingesteld. De meest actuele stand van zaken voor het scheepvaartverkeer is te vinden op de website Vaarweginformatie.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat controleert en test of de besturing en bediening van de brug aan de gestelde eisen voldoet en past deze zonodig aan. Dit betreft zowel de lokale bediening als de bediening op afstand vanuit de verkeerscentrale, Tijdens het testen zal het beweegbare deel van de brug regelmatig in beweging komen. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het nodig de brug voor alle verkeer af te sluiten.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.