Première ‘Varen doe je Samen!’ film Vaarweg Lemmer-Delfzijl

Vrijdag 10 februari vindt om 13.15 uur tijdens Boot Holland de première plaats van de informatiefilm over veilig varen tussen Lemmer en Delfzijl. De film is te zien in de stand 5054 van ‘Varen doe je Samen!’, waarbij de starthandeling zal worden verricht door Mieke Attema, directeur netwerkmanagement Rijkswaterstaat Noord-Nederland. Met de film krijgt de vaarweggebruiker handreikingen om vlot en veilig te varen, waardoor de veiligheid tussen beroepsvaart en recreatievaart op deze vaarweg wordt vergroot.

Het project ‘Varen doe je Samen!’
Veilig kunnen varen is voor de recreatie- en beroepsvaart van groot belang. Om de veiligheid op de Nederlandse grote vaarwegen te vergroten is ‘Varen doe je Samen!’ gelanceerd. Het gaat om een landelijk samenwerkingsproject van onder andere provincies, Rijkswaterstaat, Koninklijke BLN-Schuttevaer, de watersportsector en de Unie van Waterschappen. Naast voorlichting over de veiligheid, voorzorgsmaatregelen, nieuwe wet- en regelgeving, zijn mogelijke gevaarlijke situaties beschreven in zgn. knooppunten. Deze veilige adviesroutes zijn gebundeld in de knooppuntenboekjes en zijn digitaal beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.varendoejesamen.nl.

Boot Holland
Boot Holland vindt plaats van 10 t/m 15 februari 2017 in Leeuwarden. De stand van ‘Varen doe je Samen!’ heeft standnummer 5054. Watersporters zijn welkom voor praktische tips. Meer informatie over ‘Varen doe je Samen!’ kun je vinden op www.varendoejesamen.nl of download de ‘Varen doe je Samen!’ App via Android of ITunes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.