Ramspolbrug: stremmingen voor scheepvaart

Rijkswaterstaat voert dinsdag 24 juli tot en met donderdag 26 juli tussen 06.00 uur en 21.00 uur werkzaamheden uit aan de nieuwe Ramspolbrug in de N50. Hierdoor is het Ramsdiep tijdens deze periodes volledig gestremd voor al het scheepvaartverkeer. De stremming is onder andere nodig voor het plaatsen van het nieuwe bedieningshuis en de laatste liggers voor het wegdek van de nieuwe brug. Er is geen hinder voor het wegverkeer.

Stremming en bediening
Het scheepvaartverkeer kan gebruik maken van de wachtvoorzieningen ter plaatse. Voor de richting van het Ketelmeer naar Zwarte Meer geldt dat de scheepvaart moet wachten vóór de balgstuw. Tijdens de stremmingperiode wordt de brug bediend tussen 21.00 en 22.30 uur en is doorvaart mogelijk.

Bedieningshuis
Een 250-tons kraan plaatst woensdag 25 juli het bedieningshuis. Voorafgaand wordt op 16 en 17 juli de ondersteunende buispaal geplaatst met trappen aan de binnen- en buitenzijde.

Liggers
Ook de laatste liggers voor het wegdek worden gelegd. Schepen die hoger zijn dan 13 meter (circa 5% van alle passerende schepen) kunnen dan ter hoogte van het vaste gedeelte van de brug niet meer rechtdoor varen, maar moeten iets uitwijken naar het nieuwe beweegbare deel. Dit staat aangegeven met borden langs de vaarweg. De brugkleppen van de nieuwe Ramspolbrug blijven openstaan tot aan de openstelling van de N50 begin 2013.

Betere doorstroming
De nieuwe Ramspolbrug is hoger en breder dan de huidige Ramspolbrug. Hiermee bereiken we een veiligere verkeerssituatie en een betere doorstroming van het scheepvaart- en het wegverkeer. De nieuwe Ramspolbrug is een energieneutrale brug en wordt begin 2013 opgeleverd. De oude Ramspolbrug wordt verwijderd.

Project N50 Ramspol – Ens
De bouw van de nieuwe Ramspolbrug is onderdeel van het project N50 Ramspol – Ens en wordt uitgevoerd door het Infrateam N50. Rijkswaterstaat verlegt en verbreedt op dit traject de N50 ten behoeve van een volwaardige autoweg tussen Kampen en Emmeloord, met meer veiligheid en een betere doorstroming.
De werkzaamheden zijn weersafhankelijk.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.