Revolutionaire Dam van Menkema over de Eems in Groningen

3 gedachten over “Revolutionaire Dam van Menkema over de Eems in Groningen”

 1. Voor alle verdere info en eventueel gesprek of presentatie kunt U contact opnemen via de mail of mobiel. Zie voor het hele plan de website. De politie is (nog) niet geintereseert maar op de presentatie’s die ik geef hoor ik anders niet als , gelijk mee beginnen. Voor de binnenvaart is de Eems van Delfzijl naar en van Herbrum ook weer tegenstrooms bevaarbaar. Dus geen wacht tijden voor beide sluizen. Ook de sluis Delfzijl kan met een kleine uitgave voor 2 baks duwvaart omgebouwd worden. Tot horens.

  1. Beste Aaldrik,
   Ik hou op 11 november een lezing voor de Waddenacademie over onze omgang met de kust. Wat een leuk plan die Dam van Menkema. Ik lees dat de provincie Groningen ‘er naar gaat kijken’. Is dat ooit gebeurd en wat vonden ze ervan?
   Hartelijke groet,
   Ineke Noordhoff
   [email protected]

  2. Ik heb dezelfde vraag als Ineke. Daar zou ik ook heel graag antwoord op krijgen!

   Voor mijn studie schrijf ik doe ik onderzoek naar mogelijke oplossingen voor het milieuprobleem in het estuarium. Begrijp ik het goed dat met de Dam eigenlijk de hele Dollard buiten spel wordt gezet? Daarmee bedoel ik: afgesloten van getijdenwerking en dus afgesneden van de Waddenzee. Zou dat niet juist een groot verlies betekenen?

   Ik ben erg benieuwd naar je reactie.

   Groet, Berber Roorda.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.