Rijkswaterstaat gaat werken aan sluis Heel

Gepubliceerd op: 20 mei 2021, 13:24 – Laatste update: 20 mei 2021, 17:19

Vanaf mei tot eind december 2021 verricht Rijkswaterstaat onderhoud aan de zogenoemde nivelleersystemen van Sluis Heel. Dit zijn de schuiven waarmee het water in en uit de sluis wordt gelaten.

Voor het functioneren van de sluis is het van groot belang dat de nivelleersystemen hun werk goed doen. Daarvoor vindt er iedere 15 jaar onderhoud plaats aan dit systeem. Het werk wordt uitgevoerd door CMD (combinatie Mourik-Dynniq).

sluis-heel-containerschip-in-sluis-tcm26-305498

Hoe gaan we te werk?
Gefaseerd. Iedere schuif regelt de toegang tot 1 put. Om de doorstroom te borgen werken we telkens aan 1 put tegelijk. De put waaraan gewerkt wordt, moet worden drooggezet om erin te kunnen werken. Als dat gebeurt is de sluis enkele dagen gestremd. Na het droogzetten is de sluis beschikbaar, maar dient de scheepvaart wel rekening te houden met langere schuttijden. Voor omwonenden wordt weinig hinder ervaren van deze werkzaamheden, die in principe alleen op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur worden verricht.

Onderhoud vaarwegen

Jaarrond werkt Rijkswaterstaat Zuid-Nederland via meerdere projecten aan aanleg, beheer en onderhoud op de Maas en kanalen in Noord-Brabant, Zuid Gelderland en Limburg. Altijd met het streven om het dagelijks functioneren van vaarweggebruikers, weggebruikers en omwonenden zo min mogelijk te belemmeren. Overlast is echter niet altijd te voorkomen.

De werkzaamheden zijn soms nodig vanwege incidenten en storingen, maar vooral om niet alleen nu, maar ook in de toekomst een vlotte en veilige doorstroming van water én van verkeer op en rond het water te kunnen waarborgen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de werkzaamheden of heeft u vragen? Bel dan met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002. Dit nummer is gratis en van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 07.00 tot 20.00 uur. In het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.