Rijkswaterstaat zet weer stewards op sluizen

Vanaf komend weekend zet Rijkswaterstaat weer stewards in op een aantal drukke sluizen. Stewards op de sluizen helpen bij een vlot en veilig gebruik van de sluizen. Ook helpen ze om minder ervaren recreanten vertrouwd te maken met het gebruik van sluizen. Met hulp van stewards vindt het invaren en afmeren sneller plaats en wordt de ruimte in de sluis beter benut.

In heel Nederland zet Rijkswaterstaat deze zomer in totaal zo’n 45 stewards in. Veel van hen hebben in eerdere jaren ook al gewerkt als steward. Nieuwe stewards zijn geworven via onder andere Facebook en Twitter.

Waar en wanneer komt u de stewards tegen?

Stewards zijn dit jaar aanwezig op negen Rijkswaterstaatsluizen waar in drukke periodes sprake is van wachttijden, waar beroeps- en recreatievaart samen schutten of bij voor de recreatievaart lastige objecten.
De dagen waarop stewards door Rijkswaterstaat worden ingezet variëren per locatie en zijn afhankelijk van de verwachte drukte. U ziet de stewards vanaf 30 juni tot eind augustus.
Ook de provincie Fryslân zet stewards in, bij de Prinses Margrietsluis in Lemmer en de Johan Frisosluis in Stavoren.

Dossier sluizen op rijkswaterstaat.nl
Op rijkswaterstaat.nl vindt u meer informatie over de stewards. Ook is daar informatie te vinden over projecten die Rijkswaterstaat uitvoert rondom sluizen. De komende tijd wordt dit dossier verder uitgebreid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.