RWS start onderhoudswerkzaamheden bruggen en sluizen Volkerak

Rijkswaterstaat voert van november 2011 tot eind 2012 werkzaamheden uit aan de bruggen en sluizen van het Volkeraksluizencomplex. De werkzaamheden bestaan uit vervangingen, conserveringsactiviteiten, betonreparaties en regulier onderhoud. Ze zijn nodig om een vlotte en veilige doorstroming over weg en water te kunnen blijven garanderen. Op 21 november begint de eerste fase. Dan start Rijkswaterstaat met werkzaamheden aan de beweegbare brug van de parallelweg en sluiskolk 1.
Hinder scheepvaart
Van 21 november 2011 tot en met 6 januari 2012 is er ernstige hinder voor de scheepvaart. Er wordt dan gewerkt aan sluiskolk 1. Schepen die hoger zijn dan 18,70 meter moeten van 21 november tot en met 12 december rekening houden met een volledige stremming. Schepen die hoger zijn dan 13,50 meter maar lager dan 18,70 meter worden via de zogenoemde jachtensluis geleid.
Van 12 december 2011 tot en met 6 januari 2012 is doorvaart voor schepen die hoger zijn dan 18,70 meter op bepaalde tijden weer mogelijk.
De scheepvaart tussen het Hollands Diep en het Volkerak moet in beide richtingen rekening houden met extra wachttijden.
Omvaarroute
Voor schepen die hoger zijn dan 18,70 meter met bestemming Dintelmond, is een omvaarroute mogelijk via het Oosterscheldestroomgebied of de Westerschelde. Houd rekening met een maximale diepgang van 4,75 meter.
Hinder wegverkeer
Van 21 november tot en met 12 december 2011 is de parallelweg (Sluispad Noord) langs de A29 ter hoogte van de Volkeraksluizen afgesloten voor al het verkeer. Er wordt dan gewerkt aan het wegdek van de beweegbare brug over de Volkeraksluizen. Verkeer op de parallelweg wordt ter plaatse over de vluchtstrook van de A29 geleid. Op de A29 geldt ter hoogte van de werkzaamheden een snelheidsbeperking van 90 km per uur. Zowel op de parallelweg als op de A29 moeten weggebruikers rekening houden met enige vertraging.
Meer informatie
Meer informatie krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.rijkswaterstaat.nl/volkeraksluizen, www.infocentrum-binnenwateren.nl of www.vanAnaarBeter.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.