Sluis Weurt deels gesloten; 12 – 14 april 2023

Gepubliceerd op: 6 april 2023

We renoveren de middendeur van de oostkolk van sluis Weurt. Daarom is de oostkolk van woensdag 12 april 07.00 tot en met donderdag 14 april 18.00 uur gesloten voor de scheepvaart. De westkolk schut in deze periode, met een korte deelkolk van 110 m, tussen 07.00 en 23.00 uur.

Renovatie middendeur oostsluis

We sluiten de oostkolk vanwege onderhoud. Vervolgens varen we de middendeur naar het deurendok bij het sluiscomplex voor renovatie. Daar krijgt de deur de komende periode onder andere een nieuwe laag verf. Ook komen er nieuwe assen aan de wielen, waarmee de deur heen en weer rolt over de rails op de bodem van de sluis.

Duikinspecties oostkolk Sluis Weurt

Daarnaast voeren we duikinspecties uit te op de bodem van de oostkolk. Die moeten duidelijk maken of er onder water beschadigingen zijn, waarvoor verder onderhoud nodig is. Deze volgt dan mogelijk later in 2023.

Westkolk sluiscomplex Weurt gedeeltelijk beschikbaar

Tijdens de werkzaamheden blijft de westkolk gedeeltelijk beschikbaar voor de scheepvaart. We schutten schepen tussen 07.00 en 23.00 uur met een korte deelkolk van 110 m tussen het middenhoofd en het kanaalhoofd. Het Waalhoofd is vanwege, eerder gemelde, tandwielproblemen buiten gebruik.

Groot onderhoud sluiscomplex Weurt

De werkzaamheden zijn onderdeel van groot onderhoud aan het hele sluiscomplex Weurt. De afgelopen jaren zijn de overige 5 deuren allemaal al gerenoveerd. Met de middendeur van de oostkolk sluiten we deze renovatieronde af. Ondertussen werken we toe naar grootschalige vervanging en renovatie van het hele complex.

Informatie over sluiscomplex Weurt

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit 2 schutsluizen: een oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en een westkolk (1975). Jaarlijks passeren ongeveer 29000 binnenvaartschepen het sluiscomplex Weurt.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.