Stand van zaken project Wilhelminakanaal Herbouw Sluis II

Gepubliceerd op: 19 april 2022

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) maakt een integrale afweging hoe om te gaan met de gevolgen van de stikstofproblematiek op infrastructurele projecten. Dit geldt ook voor het project Wilhelminakanaal Herbouw Sluis II.

Op dit moment voert het ministerie overleg met de partners in de regio. Minister Harbers van IenW neemt een besluit over de prioritering van de projecten. Ook het project Wilhelminakanaal Herbouw Sluis II is in afwachting van dat besluit.

Ondanks de inspanning van alle betrokken partijen is het niet mogelijk om de aanbesteding te starten vooruitlopend op het prioriteringsbesluit. Rijkswaterstaat kan tot nader bericht daarom geen planning afgeven voor de verdere voortgang van het project. Het is op dit moment niet bekend wanneer kan worden gestart met de tervisielegging van het projectplan Waterwet, de marktbenadering (aanbesteding) en de start van de uitvoering.

Zodra er meer duidelijkheid is over de aanpak van het stikstofdossier kunnen de gevolgen voor de planning worden bepaald en kan een inschatting worden gemaakt van de vertraging van de ingebruikname. Als deze gevolgen duidelijk zijn en de nieuwe mijlpalen door de minister van IenW zijn geaccordeerd, volgt berichtgeving hierover.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.