Stremming stuwcomplex Driel; 6 februari 2020

Gepubliceerd op: 06 februari 2020- Laatste update: 06 februari 2020 09:06 uur

Rijkswaterstaat stremt vanuit veiligheid vanaf donderdag 6 februari 2020 het stuw- en sluiscomplex Driel. Vanwege de verwachte hoge waterstanden is het niet mogelijk om schepen in sluis Driel te schutten.

Er kan ook geen gebruik worden gemaakt van de geopende stuw Driel als alternatieve vaarroute. Dit omdat vanwege de renovatie van het complex onder water in de stuw tijdelijk uitstekende ophangpunten zijn bevestigd die door het hoge water niet zichtbaar zijn. Hierdoor kunnen de schepen niet veilig door de stuw. Op basis van de verwachte waterstanden zal de stremming 3 tot 4 dagen duren. De scheepvaart wordt op de hoogte gesteld van de stremming.

Renovatie stuwcomplexen Nederrijn

De stuwcomplexen in de Nederrijn (Driel, Amerongen, Hagestein) worden sinds 2016 gerenoveerd. De renovatie wordt eind 2020 opgeleverd. Ieder stuwcomplex bestaat uit een sluis, 2 stuwen en een bedieningsgebouw. De schuiven in de stuwen hebben bij lage en normale waterstanden de functie om te zorgen voor een goede waterverdeling tussen Waal, IJssel en Nederrijn. Bij hoogwater worden de schuiven omhoog gehaald en kan het water zich vrijelijk verdelen over de riviertakken. Normaliter kunnen schepen in dat geval vrij door de stuwen, onder de schuiven door varen.

Bron:Rijkswaterstaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.