Tweede deel onderhoud sluizen Schijndel en Helmond verplaatst

Gepubliceerd op: 24 maart 2021- Laatste update: 24 maart 2021 08:55 uur

In het najaar van 2020 is gestart met groot onderhoud aan de sluizen in Schijndel en Helmond. Het tweede deel van de werkzaamheden is verplaatst naar het tweede kwartaal van dit jaar. Dit is afgestemd met de belanghebbenden.

Werkzaamheden bovenhoofden verplaatst
De renovatie aan de benedenhoofden van sluizen Schijndel en Helmond is eind 2020 afgerond. Half januari zou het tweede deel van het onderhoud aan sluis Schijndel plaatsvinden. De taatskappen die hiervoor gesmeed waren, voldeden echter niet aan de eisen. Hierop is besloten om de werkzaamheden uit te stellen naar de periode 29 mei – 19 juni 2021.

De oude deuren uit het benedenhoofd van sluis Helmond worden intussen gerenoveerd om te gebruiken voor het bovenhoofd. Hierbij is duidelijk geworden dat deze deuren meer technisch onderhoud nodig hebben dan eerst was ingeschat. De werkzaamheden in Helmond worden tussen 23 juni – 16 juli 2021 uitgevoerd.

Eerste groot onderhoud sinds ruim 25 jaar
Deze werkzaamheden zijn de eerste grote onderhoudswerkzaamheden sinds de sluizen ruim 25 jaar geleden in gebruik genomen zijn. Door de nu noodzakelijke reparatie te combineren met de andere al geplande werkzaamheden, voorkomen we dat de sluizen de komende jaren voor alle werkzaamheden afzonderlijk gestremd worden.

Omleidingsroutes
De scheepvaart kan tijdens de stremming bij Schijndel gebruik maken van het Wilhelminakanaal en de Zuid-Willemsvaart en Kanaal Wessem-Nederweert. Voor deze route gelden wel beperkte afmetingen. Tijdens de stremming van Helmond kan de scheepvaart via het Kanaal Wessem-Nederweert en de Maas varen.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.