Update varen doe je samen

Beste mensen,

Ondanks het feit dat veel mensen momenteel lekker aan het varen zijn, toch een korte VDJS update.
·
· Waarschuwing voor de scheepvaart van RWS Noord-Nederland Waterdistrict Waddenzee
In verband met het onderspuiten van een blootliggende gasleiding is het vaarwater Scheurrak Omdraai gestremd voor de scheepvaart, van maandag 3 september tot en met dinsdag 17 september 2012 of zoveel langer of korter als noodzakelijk is. Het gebied van de stremming bevindt zich tussen de tonnen SO50 en SO54. Scheepvaart dient rekening te houden met langere vaartijden via de route Doove Balg en Verversgat of via de Boontjes, vaarwater langs de Pollendam en Blauwe Slenk.
· Voor verdere informatie: Centrale Meldpost Waddenzee, via VHF-kanaal 4 of 0562-443100.

Noordzeekanaalgebied: aanpassing marifoonkanalen
Met ingang van 12 september 2012 zal de scheepvaart op het Noordzeekanaal met een nieuwe indeling van marifoonkanalen gaan werken. De scheepvaart werkt nu onder begeleiding van de verkeersleiding van Haven Amsterdam met vier marifoonblokgebieden en twee marifoon informatiekanalen. Met ingang van 12 september verandert dat. De verandering die voor het scheepvaartverkeer en gebruikers in de havens het meest zichtbaar zal zijn, is de aanpassing van de marifoonkanalen in het havengebied van Amsterdam. Op de website van de Amsterdamse haven is meer informatie over de veranderingen te vinden.

HISWA te water 2012
Op dinsdag 4 september opent burgemeester Eberhard van der Laan de HISWA te water 2012 op de NDSM-werf in Amsterdam. VDJS is tot en met 9 september 2012 met een eigen stand aanwezig. In de stand zijn de diverse VDJS folders verkrijgbaar en wordt aandacht geschonken aan de digitale campagne “Veilig in elkaars vaarwater”.

Staandemastroute
Voor sommigen misschien te laat, maar als u van plan bent binnenkort de staandemastroute te varen is de speciale VDJS brochure van 2012 over de route erg handig, deze is HIER gratis te downloaden. Eventuele opmerkingen of suggesties kunt u aan ons doorgeven via [email protected]

VDJS op Facebook
Deze VDJS updates worden zo nu en dan via email verstuurd. Wilt u meer info over veilig varen of deelnemen aan diverse discussies over dode hoeken, uitluisterplicht of de VDJS quiz (‘raad het vaarwater’), ga dan naar www.facebook.com/varendoejesamen. De pagina heeft inmiddels meer dan 900 ‘volgers’ waaronder zowel beroeps- als recreatieschippers.

VDJS praktijkdagen
In september vinden praktijkdagen plaats in de regio Dordrecht (15 september) en op de Waal bij Tiel (29 september). Beide dagen waren al snel volgeboekt, een teken dat veel recreatieschippers varen in deze gebieden een uitdaging vinden en open staan voor extra kennis. Het plan is om begin oktober vanuit Harlingen nog een VDJS praktijkdag op de Waddenzee te organiseren, houd hiervoor de website www.varendoejesamen.nl goed in de gaten. Een VDJS praktijkdag vanuit Lemmer of Grou op het Prinses Margrietkanaal wordt voor het eerst georganiseerd in het voorjaar van 2013.

Wijziging e-mailadres?
Regelmatig krijgen wij updates retour omdat een e-mailadres niet meer werkt. Als u een nieuw mailadres krijgt of als u zich wilt afmelden voor deze updates kunt u dat aan ons doorgeven via [email protected]

Met vriendelijke groet,

Hylke Steensma
Projectleider Varen doe je samen!

Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN)
Bezoekadres: Hoofdstraat 82, 3972 LB Driebergen-Rijsenburg
Postadres: Postbus 102, 3970 AC Driebergen-Rijsenburg
T. + 31 (0)343 52 47 49
F. + 31 (0)343 52 47 58
M. +31 (0)6 26 25 48 99
E. [email protected]
W. www.varendoejesamen.nl en www.srn.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.