Update Varen doe je samen.

Beste mensen,

Hier wederom een update van het project varen doe je samen!

VDJS aanwezig bij Hiswa te water 2011
Begin van september vond de natte Hiswa plaats in IJmuiden, en nat was de beurs zeker. Mede door het slechte weer kwamen er minder bezoekers naar IJmuiden dan de voorgaande jaren. Toch hebben veel watersporters onze stand in de grote tent bezocht en hebben de laatste knooppuntenboekjes en folders meegenomen.

De mensen van Vvandaag hebben ook enkele dagen de stand gestaan. Vvandaag heeft onlangs in samenwerking met de KNRM een speciaal Bootpakket ontwikkeld. Dit is een complete, overzichtelijk ingedeelde en spatwaterdichte tas met reflectieband die blijft drijven. In het Bootpakket zit onder andere een kompas, een misthoorn, een reddingsdeken, rescue tape, een verbandset en een waarschuwingslamp. Met de aanschaf van dit Bootpakket koopt u niet alleen een nuttig product voor uzelf, maar doneert u tevens een bijdrage aan de KNRM. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.vvandaag.nl

VDJS knooppuntenboekjes
Vorige week is besloten om vanaf 2012 de knooppuntenboekjes niet meer te drukken. Uit financieel oogpunt is dit helaas niet meer mogelijk. De komende jaren wordt de focus gelegd op het digitale traject. We begrijpen dat veel watersporters teleurgesteld zullen zijn, maar de boekjes zijn al langer gedrukt dan oorspronkelijk gepland. De boekjes worden uiteraard wel allemaal weer geactualiseerd – hier zijn we al druk mee bezig – en zijn volgend voorjaar via www.varendoejesamen.nl te downloaden. In 2012 start Rijkswaterstaat – in samenwerking met VDJS – met de realisatie van een nieuwe website met wellicht een speciale VDJS App.

Gebruiken materiaal Varen doe je samen!
Regelmatig worden we gevraagd of informatie uit de folders of knooppuntenboekjes mag worden gebruikt in clubblaadjes of voor presentaties bij watersportverenigingen. Als u ons toestemming vraagt via [email protected] is dat geen probleem. Het is echter niet de bedoeling om de zorgvuldig samengestelde informatie te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Theoriecursus Wadvaren
Omdat Marianne van der Linden van ScheepsWijs Vaarcursussen sinds 2008 jaarlijks helpt met het actualiseren van het knooppuntenboekje ‘Routes over de Waddenzee’ maken we hier een beetje reclame voor haar. Dit najaar en volgend voorjaar organiseert ze wederom enkele cursussen over ‘Wadvaren’. In deze theoriecursus leer je alles over tochtplanning op het Wad, hoe je rekening houdt met stroming, wind en getijden, hoe laat je moet vertrekken om naar een Waddeneiland te varen en op welke plek je veilig door kan vallen. Vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2011 zijn de cursussen Wadvaren in Amsterdam. In januari en februari 2012 zijn er cursussen in Utrecht en Harlingen. De theoriecursus Wadvaren bestaat uit twee delen van elk één middag. Een cursusdeel meemaken kan ook. Aanmelden kan via DEZE link.

Naast de cursus Wadvaren organiseert Marianne een basiscursus Navigeren. Hoe navigeer je in de praktijk, zodat je er op kunt vertrouwen? De kaart goed interpreteren, de logica van de betonning begrijpen, weten wat je wel en niet kunt doen met kompas en GPS. Vrijdag 25 november 2011 is de eerste cursus al in Utrecht. In januari en februari 2012 volgen er meer. Aanmelden kan via DEZE link.

Wijziging e-mailadres?
Regelmatig krijgen wij updates retour omdat een e-mailadres niet meer werkt. Als u een nieuw mailadres krijgt of als u zich wilt afmelden voor deze updates kunt u dat aan ons doorgeven via [email protected]

Met vriendelijke groet,

Hylke Steensma
Projectleider Varen doe je samen!

Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN)
Bezoekadres: Hoofdstraat 82, 3972 LB Driebergen-Rijsenburg
Postadres: Postbus 102, 3970 AC Driebergen-Rijsenburg
T. + 31 (0)343 52 47 49
F. + 31 (0)343 52 47 58
M. +31 (0)6 26 25 48 99
E. [email protected]
W. www.varendoejesamen.nl en www.srn.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.