Vaarvakantie Rio-Vista dag 6

Vanmorgen zijn we om 08:30 opgestaan en hebben gedoucht in de slinternieuwe pontondouche en toiletten die voor de Oosterbrug ligt in Harlingen,je kunt er 6 minuten douchen voor een euro.

Nadat we hadden ontbeten zijn we water gaan laden,daarna de brugwachter gebeld dat we door de brug zouden willen,10 minuten dan zijn we er,ze waren er inderdaad,maar een brug verder,na 10 minuten ben ik er naar toe gelopen en toen hadden ze net in de gaten dat ze bij de verkeerde brug stonden,om 10:45 zijn we daarna gaan varen,om 11:00 stonden we op het van Harinxmakanaal.

Om 11:45 zijn we voor de stationbrug in Franeker,ik roep ze op,maar helaas net als verleden week geen antwoord,beetje jammer,omdat bijna iedereen nu marifoon heeft zodat je weet waar je aan toe bent.

Om 12:05 varen we de Doanjumerfeart op,ook wel de Kleiroute die we jaren geleden al is wilde varen .maar door het hoge water toen niet onder de bruggen door konden,toen ging hij nog van Franeker naar Leeuwarden of vice versa,nu kun je ook vanaf Franeker naar Bartlehiem,om 12:15 zijn we bij de Saaksta’s brege waar ze pauze hebben tot 13:00 uur.

Om 13:00 bellen we het nummer wat bij de brug wordt aangegeven,dat blijkt het restaurant te zijn bij de brug die ook de brug bediend.Na een kwartier varen we De Rie op en blijven om 14:00 in Ried liggen omdat het nogal flink waait en het begint te regenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.