Vaarwegstremming Sluis Amerongen 6 tot 13 november

Rijkswaterstaat renoveert de stuwen en sluizen van Driel, Amerongen en Hagestein. Een onderdeel van de renovatie betreft het vernieuwen van de oude sluisdeuren bij sluis Amerongen. Door een ongeval bij stuw Driel werden onder andere de werkzaamheden aan de sluisdeuren Amerongen uitgesteld.

Rijkswaterstaat hervat op 6 november deze werkzaamheden. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is een vaarwegstremming nodig van 7 dagen. Om de oude sluisdeuren aan de benedenstroomse zijde te vervangen moet het scheepvaartverkeer 7 dagen lang worden gestremd. Scheepvaartverkeer kan omvaren via de Waal. Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Stremming sluis Amerongen

Van maandag 6 november 06.00 uur tot en met maandag 13 november 06.00 uur is de sluis gestremd.

Meer informatie

De stuwcomplexen Driel, Amerongen en Hagestein zorgen samen voor voldoende waterpeil op de IJssel, Nederrijn en Lek en daarmee voor een vlotte en veilige scheepvaart. Meer informatie over het project is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 8002 of de projectpagina Nederrijn en Lek: renovatie stuwensemble. De scheepvaart wordt op de hoogte gehouden via ‘Berichten aan de scheepvaart’ (BAS-berichten). Actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg kunt u vinden op de website Vaarweginformatie.nl.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.