Gedeeltelijke scheepvaartstremming Prinses Beatrixsluis; november 2018

Gepubliceerd op: 25 oktober 2018- Laatste update: 25 oktober 2018 10:40 uur

Van vrijdag 2 november 20.00 uur tot en met zaterdag 3 november 2018 00.00 uur en van vrijdag 9 november 20.00 uur tot en met zondag 11 november 2018 18.00 uur voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis.

Tijdens de werkzaamheden is steeds één van de twee kolken beschikbaar voor de scheepvaart.

Onderhoudswerkzaamheden Prinses Beatrixsluis
Het gaat in beide weekenden om onderhoudswerkzaamheden aan de hefdeuren van de Prinses Beatrixsluis, steeds aan één sluiskolk tegelijk. In het weekend van 2 november 2018 wordt er gewerkt aan de westelijke kolk en in het weekend van 9 november 2018 wordt er gewerkt aan de oostelijke kolk. Het gaat om algemeen onderhoud van de hefdeuren, zoals schoonmaak. Ook herstellen we de ijsbestrijdingsmechanismen. De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld.

Hinder scheepvaart Prinses Beatrixsluis
Naar verwachting hebben schippers tijdens deze stremmingen langere wachttijden. Dit kan tot meerdere uren oplopen. Er worden geen extra wachtplaatsen gecreëerd, de overnachtingsplaatsen blijven tijdens de stremming gewoon in gebruik. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, stellen we de kolk eerder open voor de scheepvaart.

Verbreding met 3e kolk verbetert doorstroom binnenvaart
De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer en steeds grotere schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.