Nijkerkersluis: stremming van 26 september – 7 oktober 2022

Gepubliceerd op: 15 september 2022

We werken van maandag 26 september tot en met vrijdag 7 oktober 2022 aan de Nijkerkersluis. De sluis wordt tijdens deze periode volledig gestremd waardoor geen scheepvaart mogelijk is.

Houd daarom rekening met een langere omvaartijd. Wegverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Werkzaamheden aan de Nijkerkersluis
We repareren de halsbeugellagers en vervangt preventief de deurcilinders en de rinketten van de sluisdeuren. Halsbeugellagers maken onderdeel uit van de ophanging van de deur aan de kolkwand.

Rinketten en deurcilinders maken onderdeel uit van de sluisdeuren, hiermee wordt het waterpeil geregeld. Deze reparatie is nodig om de sluisdeuren weer goed te kunnen openen en sluiten. Tegelijkertijd met deze werkzaamheden vervangen we de (hoog)spanningsinstallatie en herstellen we schade aan één van de sluisdeuren.

Hinder voor scheepvaart

De scheepvaart ondervindt hinder tijdens de stremming van maandag 26 september 06.00 tot en met vrijdag 7 oktober 23.00 uur. Houd rekening met een langere omvaartijd. Melding van de stremming Nijkerkersluis leest u op de website Vaarweginformatie(externe link) of ontvangt u via BAS-berichtgeving.

Stremming of afsluiting mogelijk korter of langer

Afhankelijk van het verloop en de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden en de stremming korter of langer duren. Ga voor actuele informatie naar de website Vaarweginformatie(externe link).

Veiligheid vaarwegen

We zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en doorstroming op en rond de vaarwegen. Bovendien proberen wij eventuele hinder bij werkzaamheden en calamiteiten tot een minimum te beperken. De veiligheid van de werknemers heeft hierbij de hoogste prioriteit.

Meer informatie?
Met vragen of opmerkingen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.Bron:Rijkswaterstaat

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.