Aanvaring tussen trawler Nando en casco met sleepboot EEMS Wresler

( Vertaald bij Google )

Op donderdag 26 november 2020, kort voor 8 uur ’s ochtends, ten zuiden van het eiland Yeu (85), kwam het vissersschip Nando in aanvaring met een 99 meter lang schip, gekoppeld aan de sleepboot EEMS Wresler.

De bemanning van de Nando, met 3 vissers aan boord, meldde vervolgens bij het Regional Operational Centre for Surveillance and Rescue (CROSS) Etel een waterweg op zijn boeg, die in onderzoek was.

CROSS-A Etel organiseert een hulpsysteem met de onmiddellijke tussenkomst van de trawler Ariès. Om 08.10 uur pikten de Ram twee van de Nando’s vissers aan boord op.

Om 9:06 uur meldde de vissersbaas van de Nando dat hij de waterweg niet kon beheersen en vroeg om hulp. CROSS Etel stuurde vervolgens de douanekruiser DF32 Seudre, die al op zee was, en nam SNS 002 Jacques Joly aan vanaf het SNSM-station in Sables d’Olonne. Drie douanebeambten worden om 09.36 uur aan boord van de Nando overgebracht met een eerste motorpomp, daarna neemt de SNS 002 Jacques Joly het over van de Seudre om 9.42 uur: drie duikers van de SNSM installeren een tweede motorpomp op de Nando en de boot haalt de twee vissers uit de Nando.

Dankzij de snelle actie van alle ingeschakelde middelen, werd de Nando drijvend gehouden en keerde hij kort voor 11.00 uur terug naar de kade van Les Sables d’Olonne, waar het drogen doorging.

Omdat de Wresler en haar team geen zichtbare schade vertoonden, hervatte het konvooi zijn reis naar Rotterdam.

Er is een politieonderzoek gestart om de oorzaken van het ongeval vast te stellen.

Bron + foto

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.