Afmeervoorziening Sophiapolder geopend

“Ik waardeer het zeer dat Rijkswaterstaat de vraag naar meer overnachtingsplaatsen voor de beroepsvaart zo heeft opgepakt”, aldus Martin van Dijk, voorzitter van de internationale afdeling van de Koninklijke schippersvereniging Schuttevaer bij de opening van de afmeervoorziening op natuureiland Sophiapolder. De heer Van Dijk stelde de overnachtingsplaats op 4 april in gebruik door het aanduidingsbord te onthullen.

De ligplaats heeft een lengte van 300 meter. Schepen met een lengte tot 135 meter (CEMT-klasse Va), kunnen worden toegelaten. De steiger is uitsluitend bestemd voor de beroepsvaart. Schepen mogen er niet langer dan één dag stilliggen. Vooraf moet toestemming worden gevraagd aan de Regionale Verkeerscentrale Dordrecht (marifoonkanaal 71 of telefoonnummer 0800 – 0236200).

De nieuwe afmeervoorziening is bereikbaar via de benedenmonding van de Rietbaan. Schepen die gevaarlijke stoffen vervoeren mogen geen gebruik maken van de overnachtingsplaats.

Overnachtingshavens hebben tot doel de beroepsvaart tijdens de reis gedurende één of enkele nachten een veilige ligplaats te bieden. Met de afmeervoorziening bij de Sophiapolder voldoet Rijkswaterstaat aan de wens van schippers locaties te bieden waar ze rust kunnen nemen. RWS streeft naar voldoende en kwalitatief goede wacht- en overnachtingsplaatsen op de rijksvaarwegen. Hiermee levert Rijkswaterstaat een bijdrage aan het beleid om vervoer over water te stimuleren. Dit is immers in ons land een duurzame wijze van transport: goedkoop, veilig en milieuvriendelijk.

Meer informatie is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur) of via de website www.rijkswaterstaat.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.