Bestemmingsplan Uitbreiding Sluis Eefde onherroepelijk

Op 4 mei 2016 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de beroepsprocedure tegen de bestemmingsplanwijziging voor de Uitbreiding van Sluis Eefde. De Raad van State heeft het plan in stand gelaten en de beroepen afgewezen. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk. Het Projectplan Waterwet was met de tussenuitspraak in september 2015 al onherroepelijk geworden.

Start van de voorbereidingen

Nu het ⤤bestemmingsplan ‘Sluis Eefde’ onherroepelijk is kunnen we aan de slag met een aantal belangrijke voorbereidingen voor de bouw van de tweede sluis bij Eefde. Om ruimte te maken voor de nieuwe sluis beginnen we na het broedseizoen (officieel einde seizoen is medio augustus) met het kappen van bomen ten noorden van het sluiscomplex en langs de dijk aan de IJsselzijde. Direct na de realisatie van de tweede sluis vindt herplant in hetzelfde gebied en in de directe omgeving plaats met bomen van 5 tot 10 meter. Nadere informatie over de werkzaamheden volgt voorafgaand aan de kap.
In de tweede helft van 2016 kan de aannemer worden gegund. Hij begint dan meteen met zijn voorbereidende werkzaamheden. Zoals het aanvragen van vergunningen om in 2017 te kunnen starten met de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden. Conform de huidige planning varen in 2020 de eerste schepen door de nieuwe sluis.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.