Brug bij sluis St. Andries terug naar reguliere bediening

De bediening van de brug en de slagbomen bij sluis St. Andries heeft afgelopen week geen problemen opgeleverd. Daarom wordt de hoogtebeperking vanaf zaterdag 24 juni om 06.00 uur helemaal opgeheven en is de situatie weer als voorheen.

Rijkwaterstaat meent de oorzaak van de recente storingen aan de bediening van de slagboom bij de brug van sluis St. Andries achterhaald te hebben. De oplossing is vorige week uitvoerig getest achter de schermen en sinds dinsdag 20 juni is deze oplossing in de praktijk getest. De brug bij sluis Sint. Andries werd deze week dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur, buiten de spitstijden van het wegverkeer, weer als vanouds bediend.

Oplossing

De storing is inmiddels geanalyseerd en verholpen. De eindschakelaar leek de veroorzaker van de problemen. Er wordt een nieuw eindschakelmechanisme geïnstalleerd, dat vaker wordt gebruikt in objecten van Rijkswaterstaat en dat als zeer betrouwbaar bekend staat. In verband met lange levertijden wordt er nu gewerkt met enkele tijdelijke onderdelen, die over enkele weken vervangen worden door de definitieve.
Hoogtebeperking

Naar aanleiding van enkele storingen sinds medio mei, had Rijkswaterstaat op 6 juni besloten om een hoogtebeperking voor de scheepvaart in te stellen en de brug niet langer te bedienen. De sluis was niet gestremd. Schepen die niet onder de brug door konden, werden omgeleid via het Maas-Waalkanaal. Het wegverkeer ondervond op deze manier geen hinder van de storing. De tijdelijke hoogtebeperking voor de scheepvaart was sinds vanaf dinsdag 20 juni dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur opgeheven. Omdat dit niet tot problemen heeft geleid, is nu besloten weer terug te gaan naar reguliere bediening.
Toekomst

Sluis Sint Andries houdt de prioriteit en aandacht van Rijkswaterstaat en wij proberen zoveel mogelijk storingen in de toekomst te voorkomen. Storingen aan bruggen, sluizen en tunnels belemmeren een vlotte verkeersdoorstroming en zijn hinderlijk voor de (vaar)weggebruiker. Rijkswaterstaat werkt er dan ook hard aan om storingen te voorkomen, door onder andere het monitoren van objecten, en als ze zich toch voordoen op te lossen om de hinder voor de (vaar)weggebruiker te minimaliseren.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.