Collectief ontslag aangevraagd door scheepswerf Grave

GRAVE – Scheepswerf Grave vraagt collectief ontslag aan voor al haar zestig medewerkers. Door de verminderde vraag naar nieuwbouw en reparatie van schepen zit de werf in de problemen.

Collectief ontslag aangevraagd door scheepswerf Grave

4 gedachten over “Collectief ontslag aangevraagd door scheepswerf Grave”

 1. Collectief ontslag voor 60 personeelsleden in de huidige economische situatie waarbij er voldoende werk bij een bedrijf is tot aan 2014 lijkt mij een absolute onverenigbaarheid. Zeker als je bedenkt, dat er zeer waarschijnlijk nog meer indirecte arbeidsplaatsen ( ingehuurde bedrijven ) verloren gaan als de werf zou moeten sluiten. We hebben het dan nog niet over de families die afhankelijk zijn van inkomen uit een bedrijf dat zeer levensvatbaar lijkt. Het zou een absolute schande zijn als dit locale massa-ontslag binnenkort te wijten zal zijn aan de plaatselijke politiek die locale regelgeving belangrijker acht dan werkgelegenheid met alle sociale en financiele gevolgen van dien.
  Hier moeten provinciale en nationale overheid ingrijpen voordat het schip letterlijk door de wal gekeerd gaat worden.

 2. Wat voor land is dit? Lokale overheid heeft dus liever 60 mensen in de WW dan werkgelegenheid en mogelijk overlevingskansen voor de werf! Schande! Ook de omwonenden welke “last” hebben van de werf moeten eens verder nadenken. Dit zou voor de stad Grave een economisch gemis worden. De scheepsbouw in Nederland heeft het al moeilijk terwijl ook dit een werf is met een jarenlange traditie welke teloor gaat. Rob, veel sterkte.

 3. Dit is niet te plaatsen, dat een werf als deze door een stadsbestuur als nu in Grave zit ten onder gaat.
  Dit is echt een voorbeeld van wanbeleid, en de betrokken bestuurders zouden (als dit werkelijk doorgaat) hiervoor ter veranwoording geroepen moeten worden.
  Een werf als “Scheepswerf Grave” met een rijke historie, en een hoogstaand vakmanschap verdiend beter……….veel beter.
  Ik wens de medewerkers, leveranciers en vooral Rob van Kessel heel veel wijsheid in deze.

 4. Leuk hoor je achter regels verschuilen, maar als de economie al zo beroerd draait en je kunt kiezen tussen dik 50 man de WW in of werk voor ze, dan moet je niet zo muggeziften over regels etc., maar als gemeente eenmaal in je leven eens ballen tonen en zeggen, jammer van de regels, maar werkgelegenheid gaat nu even voor.
  De druk op de gemeente door tal van publicaties zal alsmaar toenemen, laten we hopen dat ze tijdig inzien dat er maar 1 besluit genomen kan worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.