De brandstof van een in moeilijkheden verkerende binnenschip vervuilt de Moezel ( Vertaald via Google )

Geladen met 2.100 ton staaldraadhaspels in de SAM-fabriek in Neuves-Maisons, verkeerde het onder Belgische vlag varende schip Missouri in moeilijkheden op de Moezel ter hoogte van de Pompeysluis, aanstaande vrijdag 19 februari. 2.30 uur s’avonds

2.000 l brandstof
De 110 meter lange boot, waarvan de tanks 2000 liter brandstof bevatten, raakte een onbekend object bij de Liverdun-brug. De aanvaring resulteerde in een waterlek onder de romp en een groot lek van zware stookolie.

Een twintigtal brandweerlieden van de vier kazernes in Nancy, onder leiding van luitenant Loïc Desumeur, waren bij de boot bezig om brandstof in het water van de Moezel te pompen. Aan het einde van de middag waren er al drie gieken voor verontreinigingsbeheersing geïnstalleerd: een eerste, ter hoogte van het achterschip en twee andere, ter hoogte van de sluis van Pompeius.

Een kleine roomafscheider filterde de brandstof uit het verpompte water om het op te slaan in containers op de oever. Er was ook sprake van het legen van de reservoirs van de Missouri voordat de 2.000 liter de rivier instroomde.

Klik hier om verder te lezen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.