De Willemsroute lanceert gratis mobiele app voor de recreatievaart

De Willemsroute, het verleidelijke alternatief voor het Julianakanaal, lanceert een gratis mobiele applicatie (app) voor de recreatievaart. Deze app verschaft recreatievaarders actuele scheepvaartberichten voor Limburg, Noord-Brabant en België en informatie over toeristische hoogtepunten langs De Willemsroute. Daarnaast kunnen pleziervaarders met de app reiservaringen delen via facebook, hyves en twitter. De app is te downloaden via www.dewillemsroute.eu in de Android Market en in de App store.

Aanleiding voor de app zijn de werkzaamheden die Rijkswaterstaat tot 2017 uitvoert op het Julianakanaal tussen Maasbracht en Maastricht. Daardoor is hier meer kans op vertraging. Om lange wachttijden bij de sluizen en op de eenrichtingsverkeer vaarwegvakken te voorkomen, wordt de recreatievaart gestimuleerd om een alternatieve vaarroute te kiezen: De Willemsroute. Deze route loopt via het kanaal Wessem-Nederweert en de Zuid-Willemsvaart door België naar de historische binnenhaven in Maastricht en leidt langs vele historische dorpen en natuurgebieden.

50% korting op het Belgisch vaarvignet
De app is onderdeel van een brede communicatiecampagne die pleziervaarders stimuleert om voor De Willemsroute te kiezen. Onderdeel van de campagne is een korting van 50% op het Belgisch vaarvignet. Het vignet is exclusief verkrijgbaar bij sluis 18 ter hoogte van Bocholt. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de scheiding tussen de beroeps- en recreatievaart, waardoor de veiligheid en vlotheid op de vaarwegen wordt bevorderd.

Initiatiefnemers
De Willemsroute is een initiatief van Nederlandse en Belgische partners: Rijkswaterstaat, Provincie Limburg, Watersportverbond, toerisme Limburg, Koninklijke Schuttevaer, Promotie Binnenvaart Vlaanderen, en NV de Scheepvaart.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.