Deurenwissels sluizen Hansweert en Krammersluizen

Rijkswaterstaat verwisselt in september sluisdeuren van het sluizencomplex bij Hansweert en bij de Krammersluizen. Dit groot onderhoud is nodig om storingen te voorkomen en de levensduur van de deuren te verlengen.

Rijkswaterstaat start met een flinke onderhoudsklus. Het werk veroorzaakt hinder en stremmingen van 12 september 7.00 uur tot 26 september 7.00 uur. Een aantal sluisdeuren is aan groot onderhoud toe. Het gaat om deuren van de sluizen bij Hansweert (deur Oostsluis, Westerscheldezijde) en van het Krammersluizencomplex (deur Duwvaartsluis 2, Zoommeerzijde). De werkzaamheden op deze locaties worden bewust in dezelfde periode uitgevoerd om de hinder voor de scheepvaart te beperken. Tijdens de werkzaamheden is in beide sluizencomplexen altijd een kolk beschikbaar. Wel kan vertraging optreden, desgewenst kan het Schelde-Rijnkanaal als alternatief worden gekozen. Voor de zogeheten hoge vaart is er evenwel geen kolk bij de Krammersluizen beschikbaar en is ook het Schelde-Rijnkanaal geen alternatief. Actuele vaarweginformatie tijdens de stremmingsperiodes is te vinden op de ⤤website VTS-Scheldt.net, de ⤤website Vaarweginformatie.nl of de ⤤website Sluisplanning.nl.

De werkzaamheden in Hansweert hebben geen gevolgen voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen over de andere sluisdeur. Door de werkzaamheden bij de Krammersluizen is er enige vertraging voor het wegverkeer op 19 september bij de brug in de Philipsdam (N257). Op 2 momenten buiten de spits zal de brug vanwege de passage van een bok met sluisdeur langer open staan dan gewoonlijk (circa 20 minuten).

Werkzaamheden

Het kost 1 dag om de sluisdeur te verwijderen en een vervangend exemplaar terug te plaatsen. Vervolgens is enkele dagen nodig om de deur volledig aan te sluiten en te testen. Het wisselen van de deur gebeurt in Hansweert op 14 september. De deur wordt vervoerd naar Moerdijk. Daar worden roestplekken en schades van bijvoorbeeld kleine aanvaringen hersteld. Bij de Krammersluizen wordt de deur op 19 september gewisseld. Deze kan op locatie worden gereviseerd en geconserveerd bij de deurenbergplaats.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.