Gemoderniseerde overnachtingshaven in Lobith in gebruik

Nieuwsbericht – Gepubliceerd op: 22 december 2017- Laatste update: 22 december 2017 12:12 uur

Rijkswaterstaat heeft op 21 december 2017 de gemoderniseerde overnachtingshaven in Lobith in gebruik genomen. Door modernisering van de haven kunnen nu meer en grotere schepen rusten.

Het afgelopen jaar heeft aannemer Vissers Ploegmakers onder andere de haven verdiept, de invaart verbreed, een autoafzetsteiger gerealiseerd en extra parkeerplaatsen gemaakt.

Overnachtingshaven Lobith

De overnachtingshaven in Lobith biedt binnenvaartschippers de gelegenheid om te kunnen rusten: ’s nachts, in weekenden en bijvoorbeeld met Kerstmis. De haven biedt ruimte aan 20 schepen met een maximale lengte van 110 m en een breedte van 11,5 m. Met de ingebruikname van de autoafzetsteiger zijn de bouwwerkzaamheden in de haven afgerond. Zo is de haven vlak voor Kerstmis klaar voor gebruik. In het voorjaar van 2018 legt de aannemer nog stroomvoorzieningen aan op de wal en wordt er een radarmast geplaatst.

Groeiende scheepvaart

Om op de rivieren het groeiend aantal schippers te kunnen huisvesten, werkt Rijkswaterstaat aan de uitbreiding van bestaande havens en de voorbereiding van de aanleg van nieuwe overnachtingshavens. Naast de aanpassingen in Lobith, komt er in het nabijgelegen Spijk een haven met 50 ligplaatsen. Met al deze maatregelen verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en veiligheid op de rivier.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.