Hoogtebeperking scheepvaart sluis St. Andries gedeeltelijk opgeheven

Rijkswaterstaat heeft de oorzaak van de recente storingen aan de bediening van de slagboom bij de brug van sluis St. Andries achterhaald en een oplossing gevonden.

Deze oplossing is afgelopen week uitvoerig getest achter de schermen. Om te ervaren hoe de oplossing in de praktijk werkt, wordt de brug bij sluis St. Andries vanaf dinsdag 20 juni dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur, buiten de spitstijden van het wegverkeer, weer als vanouds bediend. Als de bediening van de brug en de slagbomen de komende week geen problemen oplevert, wordt de hoogtebeperking helemaal opgeheven en de situatie weer als voorheen.

Oplossing

De storing is inmiddels geanalyseerd en verholpen. De eindschakelaar was de veroorzaker is van de problemen. Er is een nieuw eindschakelmechanisme geïnstalleerd, dat vaker wordt gebruikt in objecten van Rijkswaterstaat en dat als zeer betrouwbaar bekend staat. In verband met lange levertijden wordt er nu gewerkt met enkele tijdelijke onderdelen, die over enkele weken vervangen worden door de definitieve.
Hoogtebeperking

Naar aanleiding van enkele storingen sinds medio mei, had Rijkswaterstaat op 6 juni besloten om een hoogtebeperking voor de scheepvaart in te stellen en de brug niet langer te bedienen. De sluis was niet gestremd. Schepen die niet onder de brug door konden, werden omgeleid via het Maas-Waalkanaal. Het wegverkeer ondervond op deze manier geen hinder van de storing. De tijdelijke hoogtebeperking voor de scheepvaart wordt vanaf dinsdag 20 juni dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur opgeheven. De scheepvaart wordt hierover via de reguliere communicatiekanalen voor scheepvaartnieuws ingelicht.
Toekomst

Sluis St. Andries houdt de prioriteit en aandacht van Rijkswaterstaat en wij proberen zoveel mogelijk storingen in de toekomst te voorkomen. Storingen aan bruggen, sluizen en tunnels belemmeren een vlotte verkeersdoorstroming en zijn hinderlijk voor de (vaar)weggebruiker. Rijkswaterstaat werkt er dan ook hard aan om storingen te voorkomen, door onder andere het monitoren van objecten, en als ze zich toch voordoen op te lossen om de hinder voor de (vaar)weggebruiker te minimaliseren.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.