Innoveren bij en met Rijkswaterstaat in de praktijk

Gepubliceerd op: 19 oktober 2021

De ontwikkelingen in het werkgebied van Rijkswaterstaat gaan sneller dan ooit. Het klimaat verandert, energie moet groener, de mobiliteit groeit en ruimte wordt schaarser. Daarnaast worden de komende jaren ook nog honderden bruggen, sluizen, viaducten en tunnels vervangen of gerenoveerd.

Het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van ons land vraagt om nieuwe oplossingen. Dit krijgen we alleen voor elkaar in samenwerking met onze partners. Hoe gaan we dat aanpakken?

Dat kun je lezen in de onlangs gepubliceerde Innovatie-uitvoeringsagenda 2021-2022(externe link). Hierin staan de belangrijkste innovaties waar Rijkswaterstaat bij betrokken is, die aansluiten op de Innovatieagenda 2030(externe link). De Innovatie-uitvoeringsagenda is daarmee een bijlage van de Innovatieagenda, die eerder dit jaar werd gepubliceerd.

Innovatieaanpak vol praktische tools
Innovatieprocessen verlopen zelden volgens een uitgestippeld pad. Elke fase kan weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengen. Bij Rijkswaterstaat worden er diverse tools ingezet gedurende het proces.

Om hier meer inzicht in te geven is onlangs de Innovatieaanpak van Rijkswaterstaat(externe link) gepubliceerd. Bij deze aanpak is het innovatieproces opgedeeld in verschillende fasen. Per fase zijn allerlei praktische tools en links vermeld, die helpen met het innoveren.

Zowel de Innovatie-uitvoeringsagenda als de Innovatieaanpak zijn opgesteld als bijdrage aan het motto van de Innovatieagenda 2030: ‘Samen, sneller met focus innoveren en leren’.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.