Koninklijke Onderscheiding voor de heer Fortuin

24 mei 2013 – Op vrijdag 24 mei 2013 overhandigde burgemeester van Zaltbommel, Albert van den Bosch, een Koninklijke Onderscheiding aan de heer Ab Fortuin uit Brakel voor zijn werk op het terrein van
nautische begeleiding in de binnenvaart alsmede voor zijn bijzondere inzet voor collega’s in nood. Burgemeester Van den Bosch reikte het lintje uit tijdens een feestavond ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum en pensionering bij Wijgula BV.

De heer Fortuin is sinds 1962 in dienst bij Wijnhoff & Van Gulpen & Larsen (Wijgula) BV. Hij is begonnen als 14-jarige scheepsjongen en zijn laatste functie was walkapitein. Hierbij was hij contactpersoon tussen varende en kantoormedewerkers en tussen relaties in binnen- en buitenland. Buiten zijn reguliere werk is de heer Fortuin een luisterend oor en klankbord voor zijn collega’s. In nood kan dag en nacht een beroep op hem worden gedaan en hij is een enorme steun en toeverlaat voor de medewerkers en hun familie bij rampen zoals aanvaringen, ongelukken met medische en sociale gevolgen en verdrinkingen. Hij staat hen bij met raad en daad.
Verder was de heer Fortuin lid van verschillende werkgroepen van het Centraal Bureau voor de Rijn en binnenvaart en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verhogen van het veiligheidsniveau in de binnenvaart.
Daarnaast is hij 16 jaar bestuurslid van de EHBO vereniging Aalst, waarvan de laatste jaren als voorzitter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.