Ploffen tweede deel oostelijke kolkwand Middensluis

Gepubliceerd op: 18 april 2023

Nieuwe Sluis Terneuzen sloopt op dinsdag 25 en woensdag 26 april 2023 het resterende deel van de oostelijke kolkwand van de Middensluis. We slopen de wand met behulp van springstoffen in 2 series ploffen van ieder 30 seconden.

Het geluid en de trillingen van de ploffen kunnen in de omgeving opgemerkt worden. Het wegverkeer ondervindt korte tijd hinder van de ploffen.


Plof Middensluis 5 april 2023

Methode en monitoring

We ploffen het resterende deel van de oostelijke kolkwand van de Middensluis met springstoffen. We verdelen de ploffen over 2 momenten: op de ochtenden van dinsdag 25 april en woensdag 26 april, tussen 07.00 en 08.00 uur.

We voeren op beide dagen gedurende 30 seconden een serie korte ploffen uit. Deze ploffen kunnen voelbaar en hoorbaar zijn in de omgeving. We monitoren de effecten van onze werkzaamheden nauwkeurig met trillingsmeters in de omgeving.

Eerste plof oostelijke wand

Op 5 en 6 april 2023 sloopten we met behulp van springstoffen al een eerste deel van de oostelijke kolkwand van de Middensluis. De ploffen werden in de omgeving wel gevoeld, maar overschreden de toegestane grenswaarden van trillingen niet. Deze nieuwe serie ploffen voeren we op dezelfde manier uit.

Verkeersmaatregelen tijdens ploffen

De ploffen vinden plaats in de oostelijke kolkwand van de Middensluis. Tijdens de ploffen houden we een veiligheidszone van 200 m rondom de ploflocatie vrij van verkeer en verkeersdeelnemers. In de Oostsluis liggen dan geen schepen.

Verkeersregelaars houden het wegverkeer, fietsers en voetgangers over het sluizencomplex tijdens elke plof kort tegen.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.