Prinses Margrietkanaal 9 augustus 2017 tijdens wedstrijd SKS Terherne gestremd

Op woensdag 9 augustus 2017 is het extra druk op het Sneekermeer. Die dag vallen de hardzeildag van de Sneekweek en de wedstrijd van de SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) samen. Om de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers van beide evenementen te kunnen waarborgen en ruimte te geven aan de skûtsjes, is een deel van het Prinses Margrietkanaal van 14.00 tot 18.00 uur voor alle scheepvaart gestremd. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur kan de beroepsvaart alleen onder begeleiding van Rijkswaterstaat over het kanaal.

Voor de recreatievaart is het mogelijk om om het wedstrijdveld heen te varen. Alle vaartuigen wordt verzocht tijdens de wedstrijden uit het wedstrijdveld te blijven. Voor meer informatie worden schippers geadviseerd marifoonkanaal 10 goed uit te luisteren. Op de lichtkranten langs het Prinses Margrietkanaal wordt gewezen op de extra drukte als gevolg van de evenementen. Daarnaast zorgen de Mobiel verkeersleiders van Rijkswaterstaat voor een vlotte en veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Schippers dienen eventuele instructies en aanwijzingen op te volgen. Rijkswaterstaat zal de Provinciale Waterstaat ook ondersteunen bij de SKS wedstrijden bij Grou, De Veenhoop, Earnewâld en Langweer.

Rijkswaterstaat wenst alle toeschouwers en deelnemers een veilige vaart en vraagt aandacht voor de volgende vaartips:

Houd zoveel mogelijk stuurboordwal (rechts dus)
Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te varen. Zo kunnen schepen elkaar veilig passeren. Een groot schip kan niet direct vaart minderen of uitwijken. Pas daarom koers en snelheid aan.
Vermijd de dode hoek
Vaar niet te dicht voor (grote) schepen uit en kijk regelmatig opzij en achterom. Vuistregel: als u de stuurhut van het schip niet kunt zien, kan de schipper u ook niet zien.
Veilige oversteek
Speciale aandacht is er voor de oversteek van het Prinses Margrietkanaal naar het starteiland. Recreatievaart dient de vaarweg zoveel mogelijk haaks over te steken.
Meer informatie

Op de pagina Recreatievaart is meer informatie te vinden over veilig varen. Rijkswaterstaat is partner van Varen doe je Samen. In dit samenwerkingsverband wordt aan de veiligheid op alle wateren gewerkt.
Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

Het Prinses Margrietkanaal maakt onderdeel uit van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en is 1 van de belangrijkste waterwegen van ons land. Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de vaarweg.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.