Ramsdiep gestremd op 16 november

Rijkswaterstaat voert op woensdag 16 november 2011 tussen 00.01 en 23.59 uur werkzaamheden uit aan de nieuwe Ramspolbrug. Daarom is het Ramsdiep in beide richtingen gesloten voor al het scheepvaartverkeer.

De stremming is nodig omdat er prefab-elementen op de buispalen in het Ramsdiep worden gemonteerd. Het werkgebied wordt met gele boeien afgebakend. Het scheepvaartverkeer kan gebruik maken van de wachtvoorzieningen. Voor de richting van Ketelmeer naar Zwarte Meer geldt dat de scheepvaart moet wachten vóór de balgstuw.

Maatregelen voor de scheepvaart
Om het werk aan de nieuwe 13 meter hoge Ramspolbrug mogelijk te maken, zijn maatregelen die hinder opleveren voor het scheepvaartverkeer niet te voorkomen. Naast een incidentele volledige afsluiting voor scheepvaartverkeer, zijn alle vaste openingen onder de huidige Ramspolbrug, waar de scheepvaart in het Ramsdiep onderdoor kan, sinds 29 augustus jl. afgesloten. Al het scheepvaartverkeer moet daarom onder het beweegbare deel door varen. Dit blijft zo tot aan het einde van het werk, eind 2013.

Bij extreme weersomstandigheden worden de werkzaamheden verplaatst naar een ander tijdstip.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.