Ramspolbrug: stremmingen voor scheepvaart

Rijkswaterstaat voert van woensdag 9 mei 00.00 uur tot en met donderdag 10 mei 23.59 uur werkzaamheden uit aan de nieuwe Ramspolbrug. Hierdoor is het Ramsdiep tijdens deze periode volledig gestremd voor al het scheepvaartverkeer. De stremming is nodig voor het monteren van de zogenoemde vallen (beweegbare delen of kleppen) van de nieuwe brug. Er is geen hinder voor het wegverkeer.

Het Infrateam N50 monteert van 9 tot en met 10 mei 2012 de in totaal twee vallen van 23 en 11 meter breed, die respectievelijk 430 en 210 ton wegen. De vallen zijn samengesteld uit stalen platen en profielen en worden over het water aangevoerd. Om de kleppen in te hijsen en te monteren zijn twee 300 tons bokken (drijvende kranen) nodig. Per dag wordt 1 val gemonteerd.

Betere doorstroming
Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Ramspolbrug. Deze nieuwe brug heeft een doorvaarthoogte van 13 meter, daardoor hoeft de brug minder vaak open. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer over de weg èn over het water. De nieuwe Ramspolbrug is een in de wereld unieke energieneutrale brug, die een groot deel van zijn eigen energie opwekt. De nieuwe Ramspolbrug wordt begin 2013 in gebruik genomen.

Project N50 Ramspol – Ens
De bouw van de nieuwe Ramspolbrug maakt onderdeel uit van het project N50 Ramspol – Ens en wordt uitgevoerd door het Infrateam N50. Rijkswaterstaat verlegt en verbreedt op dit traject de N50 ten behoeve van een volwaardige autoweg tussen Kampen en Emmeloord, met meer veiligheid en een betere doorstroming.
De werkzaamheden zijn weersafhankelijk.

De media is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de inhanging van de grote klep op woensdag 9 mei.
Media wordt verzocht zich uiterlijk maandag 7 mei om 10.00 uur aan te melden via Sylvia Dijsselbloem, telefoon 0320-297653 of e-mail [email protected]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.