Rijkswaterstaat besluit tot konvooivaart op vaarweg Amsterdam-Lemmer

Gezien de ijssituatie op het Markermeer, IJsselmeer en Ketelmeer heeft Rijkswaterstaat besloten vanaf zondag 12 februari konvooivaart in te stellen op de route Amsterdam-Lemmer.

Bij een konvooivaart varen schepen onder begeleiding van twee of meer ijsbrekers. De konvooivaart vindt plaats op de vaarweg Amsterdam-Lelystad en Lelystad-Lemmer en andersom. Door de wisselende omstandigheden kunnen de regels omtrent de konvooivaart per dagdeel anders zijn. Rijkswaterstaat adviseert schippers dan ook via marifoonkanaal 1 of via Berichten voor de scheepvaart (BAS) op de hoogte te blijven van de situatie.

Ook op de Randmeren en het Ketelmeer ondervindt de scheepvaart hinder van de ijsvorming. Rijkswaterstaat zet ook hier een ijsbreker in om de doorvaart vrij te houden.

Alle overige en nevenroutes op de Randmeren, het Marker- en IJsselmeer zijn gestremd. Scheepvaart wordt over de actuele situatie geïnformeerd via Berichten voor de scheepvaart en teletekstpagina 725.

Overige maatregelen
Ook in de rest van het land neemt Rijkswaterstaat maatregelen om de vaarwegen bevaarbaar te houden. Op een aantal vaarwegen wordt het ijs gebroken. Enkele vaarwegen en diverse sluizen zijn gestremd wegens ijsvorming. Sluizen op hoofdvaarwegen worden waar mogelijk ijsvrij gehouden. Ook zijn op een aantal plaatsen de lichtboeien (boeien met een licht erop) verwijderd en vervangen door ijsbetonning.

Meer informatie
Actuele informatie is in te winnen via teletekstpagina’s 720, 721, 722 en 725 en via http://www.infocentrum-binnenwateren.nl/. Daar zijn ook dagelijks actuele ijskaarten te vinden. Meer informatie is te verkrijgen via de gratis informatielijn 0800-8002.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.