Schade Lorentzsluizen door aanvaring

Gepubliceerd op: 30 juli 2019- Laatste update: 30 juli 2019 18:32 uur

De Lorentzsluizen in de Afsluitdijk waren vanmiddag 29 juli 2019 gestremd voor de scheepvaart door een aanvaring van kabels in de bodem. Inmiddels kan de scheepvaart de sluis onder begeleiding van Rijkswaterstaat passeren.

Door het incident werken enkele systemen van de Noordbrug niet meer. Hierdoor kan de brug aan de noordkant op dit moment niet worden bediend en is deze gesloten voor het wegverkeer. De aanvaring gebeurde in de voorhaven van de sluis, aan de Waddenkant.

Image and video hosting by TinyPic

Scheepvaart

De Lorentzsluizen waren deze middag gestremd voor alle scheepvaart. De scheepvaart werd omgeleid via de Stevinsluizen bij Den Oever. Op dit moment kan de scheepvaart onder begeleiding van Rijkswaterstaat de Lorentzsluizen weer passeren. Het probleem is nog niet helemaal verholpen, maar wel in zoverre dat de scheepvaart de sluis weer kan passeren. Omdat de scheepvaartseinen op dit moment niet werken is er begeleiding en zijn er aangepaste openingstijden. Deze zijn aan de scheepvaart gecommuniceerd (open tussen 06.00 uur en 22.00 uur).

Wegverkeer

Normaal gesproken kan het verkeer over zowel de Noord- als Zuidbrug. Op dit moment wordt het verkeer alleen over de Zuidbrug geleid. Het verkeer in noordelijke richting rijdt over één rijstrook en het verkeer dat naar het zuiden gaat rijdt over de andere rijstrook. We zetten ons maximaal in om de hinder voor de scheepvaart en het wegverkeer zo veel mogelijk te beperken en zo snel mogelijk over te kunnen gaan op de reguliere bediening.).

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.