Sleepboot Elisabeth te koop

Het is nu al weer zes jaar geleden , dat er in de Vlaardingse haven een mooie sleepboot lag waar ik een foto van maakte.

De trotse eigenaar was lekker aan het soppen en zag mij staan.
Hij vroeg mij ,of ik ook binnen eens een kijkje wilde nemen.
Hij vertelde me toen ,dat hij het scheepje net gekocht had en was terecht zo trots als een Pauw
Weken later ontmoet ik hem op een rommelmarkt ,waar hij een oud voetenbankje stond te bekijken..
Later zag ik hem weer op de markt zonder bankje,hij kon het niet over de prijs eens worden maar had wel de maten bij hem waar aan het bankje moest voldoen.
Geef mij dat briefje maar ,zei ik ,dan maak ik voor jou een mooi bankje.
Zo ontstond een vriendschap,en ben ik vaak mee wezen varen.
In die zes jaar die we elkaar nu kennen heeft Maarten diepe dalen en hoge golven mee gemaakt.
Kort na onze ontmoeting bleek hij een ernstige ziekte te hebben ,die zeer kwaadaardig was.

In 2011 is de Elisabeth gekozen tot sleepboot van het jaar ,waar Maarten zeer mee in zijn nopjes was.

Nu zijn einde nadert maakt hij zich zorgen om zijn prachtige sleepboot….
Graag zou hij de persoon nog willen ontmoeten die zich net zo gedreven als hij zich over de Elisabeth gaat ontfermen.
Mensen die ge interesse hebben kunnen bellen naar Telefoon nummer: 010 4734062 of 06 51173035

Ook ik zou het voor Maarten bijzonder prettig vinden ,als hij er met een gerust hart afstand van doet.

Ik heb er ook veel tijd ingestoken om het scheepje in die staat te maken ,waar het nu in verkeert.

Dus wil de liefhebber zich melden aub…….Fred Trooster,

12 gedachten over “Sleepboot Elisabeth te koop”

 1. maarssen, hallo lieve mensen zoeken een scheepje waar we met licht gehandicapten/licht invalide gasten op kunnen gaan varen, luxe niet nodig gezelligheid en authen ticiteit( echt heid wel!!! wet niet hoeveel kooien er aan boord van de elisabeth zijn, ??heb zelf gevaren vroeger op steilsteven met copra vanuit r.dam naar de brinkers fabrieken, met 2 cyl bolnes, lont starter, zonder boeg schroef, daarna, toen de brinkers in oudewater in de brand , ging zijn we met passagiers gaan varen eerst met 12/15 mensen aan bord( carpe diem( oude friese geklonken stront praam), met kromhout, 4 pitter, daarna met linqenda met daf 575, en danmark, dit werd mij toen te groot omdat de danmark ca 300 gasten moest gaan vervoeren, mijn vrouw ( die heerlijk kan koken, en goed kan zorgen, voor onze gasten, daarna, willen graag met u in contact komen om de elisabeth te bekijken( ligt deze nog steeds in vlaardingen)???, harte groet gisela en cornell maarssen [email protected]

 2. Maarten is helaas van de week met veel pijn overleden…………
  Rust zacht Maarten ,je was een bijzonder mens……..
  En sterkte voor de na bestaande…….

  1. Wat erg, ik heb hem leren kennen op de randmeren in de sluis, ik denk in 2012 of zo, we maakten een praatje, daarna voeren we samen nog even naast hem en heb ik hem gefilmd, dit filmpje heb ik nog steeds op mijn telefoon, ik zag bij de site historische schepen de foto staan, ik denk verrek die boot komt me bekend voor, triest met zo.n afloop, had hem graag nog eens ontmoet, veel sterkte voor de familie.

 3. Het is inmiddels 25 mei 2015…….
  De Elisabeth ligt nog steeds te koop.en in prijs gezakt…….
  Zonde want schepen hebben verzorging nodig…………

 4. De Elisabeth is verkocht heb ik van Maarten zijn zoon Theo vernomen.
  Ze heeft Schiedam verlaten ,of was een rondje varen.
  Wat haar nieuwe thuishaven is weet ik niet.
  Veel plezier er mee en ik hoop dat ze weer net zo word vertroeteld als door Maarten………………..
  Fred Trooster.

 5. Van een kennis van Maarten zijn zoon heb ik vernomen ,dat de Elisabeth naar Nieuwpoort is verhuist.
  Jammer, dat Theo het mij niet zelf heeft medegedeeld…….
  En een nieuwe naam heeft met aqua er in.?
  Een oud schipper schijnt zich er nu weer over te ontfermen.
  Zo komt ze gelukkig weer goed terecht.
  Veel plezier er mee,en ik ga een keertje die kant op om te kijken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.