Werkzaamheden sluis Schijndel op 17 juni afgerond, Helmond start 23 juni 2021

Gepubliceerd op: 17 juni 2021, 17:04 – Laatste update: 17 juni 2021, 17:08

De werkzaamheden aan sluis Schijndel zijn afgerond. De sluis is vanmiddag (17 juni 2021) weer in gebruik genomen, 1,5 dag sneller dan gepland.

Bij deze werkzaamheden aan het bovenhoofd (de Veghelse kant) zijn nieuwe taatskappen (onderdeel van de scharnieren van de deuren) geplaatst. Ook zijn de deuren van het benedenhoofd opgeknapt en in het bovenhoofd geplaatst. Hierbij zijn de sluisdeuren opnieuw geverfd zodat de levensduur verlengd wordt en is het houtwerk vervangen.

Ook sluizen Empel en Hintham afgerond
Tijdens de stremming van Schijndel zijn ook kleine werkzaamheden aan de sluizen in Empel en Hintham uitgevoerd. Ook deze werkzaamheden zijn intussen afgerond.

Werkzaamheden sluis Helmond
Het benedenhoofd van sluis Helmond is eind 2020 jaar aangepakt. Vanaf woensdag 23 juni 2021 wordt hier gestart met het bovenhoofd (de Somerense kant). Ook hier worden onder meer de sluisdeuren opnieuw geverfd en het houtwerk ervan vervangen. De stremming voor de scheepvaart zal naar verwachting duren tot vrijdag 16 juli 2021.

Tegelijk werkzaamheden sluis 4,5,6 in de Zuid-Willemsvaart
Tijdens de stremming voor Helmond worden deze sluizen in Veghel, Keldonk en Beek en Donk ook aangepakt. Istimewa Elektro vervangt dan in opdracht van Rijkswaterstaat het ICT-systeem voor de bediening van de sluizen. Hierna worden de sluizen 24/7 bediend door de bediencentrale in Tilburg. Dit gebeurt nu nog deels vanuit Schijndel.

Meer informatie werkzaamheden Schijndel en Helmond
Meer informatie over de werkzaamheden in Schijndel en Helmond vindt u in het nieuwsbericht Onderhoud sluizen Schijndel en Helmond. Meer informatie over het bedienen van bruggen en sluizen op afstand vindt u op de planningspagina Renovatie bediening bruggen en sluizen.

Bron:Rijkswaterstaat

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.