WiFi in overnachtingshavens IJzendoorn, Haaften en Lobith

In de overnachtinghavens van IJzendoorn, Haaften en Lobith is vandaag het WiFi-netwerk van Binnenvaartnet in de lucht gekomen. Hiermee worden drie belangrijke havens voor de binnenvaart toegevoegd aan het netwerk van WiFi locaties in havens en op ligplaatsen, verspreid door Nederland. De verbetering mobiel internet en de aanleg van WiFi hotspots op de hoofdvaarwegen en binnenhavens is onderdeel van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat.
Jacco de Kok, programmadirecteur IDVV; ‘Ik verwacht met deze toevoegingen een positieve ontwikkeling voor de groei van het aantal gebruikers. Met het operationeel worden van deze drie locaties ontstaat een aantrekkelijkere invulling van de WiFi-dienstverlening. Een grote wens van veel varende gebruikers en de stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) wordt hiermee vervuld.’
Binnenvaartnet wordt geëxploiteerd door BND. Henk van Laar, operationeel manager; ‘Schippers met een abonnement op WiFi Hotspots van Binnenvaartnet maken voor 1 Euro per week onbeperkt gebruik van WiFi op belangrijke binnenvaartlocaties. Toevoeging van deze overnachtingshavens van Rijkswaterstaat aan het netwerk is essentieel voor een kansrijke doorontwikkeling van het initiatief. Er zijn meer gebruikers nodig om deze laagdrempelige ICT-dienst in de lucht te houden. BND werkt als een coöperatie: met meer deelnemers groter voordeel voor allen.’ BND voert nog gesprekken met Rotterdam, Rijkswaterstaat en gemeenten over het toevoegen van andere locaties. Aanmelden kan via www.binnenvaartnet.nl.
Voordelen ‘Op rustplaatsen en in overnachtingshavens is er volop gelegenheid om internet maximaal te gebruiken. Grote downloads eisen langdurig een stabielere verbinding dan tijdens de vaart vaak haalbaar is. Er is meer tijd voor updaten van bedrijfs- of systeemsoftware, internetbankieren of privégebruik. Zo is WiFi een effectieve en betaalbare oplossing als aanvulling op het mobiele data-abonnement’, aldus Henk van Laar.
Verbetering mobiel internet vaarwegen De verbetering van mobiel internet en de aanleg van WiFi hotspots op de hoofdvaarwegen en binnenhavens is onderdeel van het programma IDVV. Connekt voert dit onderdeel uit. In het IDVV programma werken overheden, vaarwegbeheerders, vervoerders, verladers, havens en terminals samen aan het beter benutten van de vaarwegen. Rijkswaterstaat is initiatiefnemer van dit programma.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.