Zaterdag 19 september Functioneringssluiting Maeslantkering

Eenmaal per jaar, voor aanvang van het stormseizoen, sluiten de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genaamd, voor de proef hun deuren. Op zaterdag 19 september vindt deze functioneringssluiting plaats. Op deze dag zijn er in het Keringhuis, naast de Maeslantkering, rondleidingen en andere activiteiten voor bezoekers.

Klaar voor het stormseizoen

De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. Dit loopt van 1 oktober tot 15 april. De proefsluiting is bedoeld om de stormvloedkeringen integraal te testen, zowel de techniek als de organisatie, zodat Rijkswaterstaat gereed is de keringen te sluiten als dat nodig is. De Europoortkering beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee. Om 17.50 uur start het sluitproces. Datum en tijdstip van de functioneringssluiting zijn onder voorbehoud en kunnen onder invloed van natuurlijke omstandigheden nog wijzigen.

Programma rond functioneringssluiting
Het Publieks- en informatiecentrum “Het Keringhuis” is die dag geopend van 11.00 tot 20.00 uur. De hele dag zijn er rondleidingen, demonstraties en andere activiteiten in het Keringhuis en buiten op het terrein van de kering. Bezoekers maken hun eigen waterverhaal met waterblokken of ontdekken hoe goed ze zijn voorbereid op een overstroming. Op het buitenterrein is de waterspeelplaats, waar jong en oud met zandzakken en pompen aan de slag kunnen om het land droog te houden. Het sluitproces dat rond 17.50 uur start is voor het publiek goed te volgen vanaf het terrein van het Keringhuis. Er zijn de nodige versnaperingen te krijgen in het restaurant en buiten op het terrein.

Rondleidingen
Tussen 11.00 en 20.00 uur kunnen bezoekers tegen een kleine vergoeding deelnemen aan een rondleiding. Tijdens de rondleiding neemt een gids de bezoeker mee in het Keringhuis en buiten naar de Maeslantkering. Vanwege de verwachte drukte is het raadzaam om vooraf te reserveren. Kijk voor meer informatie op www.keringhuis.nl

Praktische informatie

· Het Keringhuis is op 19 september van 11.00 tot 20.00 uur GRATIS te bezoeken.

· Aanvang sluiting Maeslantkering om 17.50 uur (onder voorbehoud).

· Rondleidingen en activiteiten van 11.00 tot 20.00 uur. Liefst vooraf reserveren want vol =vol.

· Op het terrein van het Keringhuis zijn diverse hapjes en drankjes te verkrijgen.

· Route en parkeren: het Keringhuis is op 19 september niet per auto bereikbaar. Van 11.00 – 20.00 uur rijden gratis pendelbussen vanaf parkeerplaatsen in de nabije omgeving en vanaf het NS station Hoek van Holland Haven naar het Keringhuis en terug. Mindervaliden kunnen doorrijden tot aan het Keringhuis, hier is een aantal parkeerplaatsen gereserveerd. Taxi’s kunnen eveneens doorrijden en hun passagiers bij het Keringhuis afzetten. Dit geldt ook voor groepsvervoer zoals touringcars.

· Houd rekening met extra reistijd i.v.m. verwachte drukte!

· Meer informatie: www.keringhuis.nl

Reserveringen en informatie
Reserveren van rondleidingen kan via www.keringhuis.nl of 0174-511222

Voor meer informatie zie www.keringhuis.nl of www.rijkswaterstaat.nl/maeslantkering
Adres: Het Keringhuis, Publiekscentrum Water / Maeslantkeringweg 139 / 3151 ZZ / Hoek van Holland.
In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.