Avea Romina ( ex Piz la Margna )

Piz la Margna,eens de trots van de Rijn,nu ligt hij ergens achteraf weg te rotten. In 1957 werden op de Rheinwerft in Mainz Mombach 2 dezelfde tankers gebouwd voor de BRAG (Basler Rheinfahrt .ag) de schepen kregen 2 x 750 pk MWM en ze waren 94,80 lang en 11,04 breed en 2,68 diepg, deze 2 schepen de Piz la Margna en de Piz Julier , waren voor mij en vele anderen de mooiste schepen die op de Rijn voeren op de fotos staat er al een ander stuurhuis op , maar de foto van de Piz Julier is nog zoals het vroeger was , het waren geen sattelschleppers , ze sleepten nooit maar maakten snelle rondreizen ,vaak Antwerpen – Basel en ze zagen er ook piekfijn uit , de bemanning kwam hoofdzakelijk uit de omgeving van Greffern (bovenrijn) en daar lagen ze soms wel eens , de Piz Julier is later omgebouwd tot vrachtschip Jumbo en heet tegenwoordig Jero, de Piz la Margna heeft het veel langer uitgehouden , toen Bragtank verkocht werd aan van Ommeren kreeg ook dit schip het VO teken in de pijp . later is ze als Avea Romina naar Belgie verkocht .

Het ligt op het Albertkanaal te Schoten, op positie 51°14.383 N en 4°28.637 O en is op Google Earth zeer duidelijk herkenbaar.

Foto’s gemaakt door mijn broer Piet op 30-03-2007.Foto’s gemaakt door Theo Tukker op 16-05-2008.


Foto’s gemaakt door Patrick op 09-07-2009.
En zoals hij heeft gevaren als Piz la Margna.

1 gedachte over “Avea Romina ( ex Piz la Margna )”

  1. Ze ligt nu in het wachtdok thv metropolis Antwerpen. Vergane glorie maar desondanks straalt de schoonheid er nog af. Ik krijg de indruk dat ze terug opgemaakt zal worden omdat het achterbouw redelijk proper is. Als ex zeeman doet ze me een beetje aan een liberty model denken. Gewoon prachtig en spijt dat zulke schepen niet als erfgoed bestempeld kunnen worden.
    Rudi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.